Το αριστουργηματικό και βραβευμένο με Τόνυ μιούζικαλ Into the Woods του κορυφαίου συνθέτη και στιχουργού Στήβεν Σόντχαϊμ και του σπουδαίου συγγραφέα Τζέιμς Λαπάιν επιστρέφει στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο ΚΠΙΣΝ, στην εγκεκριμένη εκδοχή για πιάνο και κρουστά.

Από τις 14 Δεκεμβρίου 2023 και για δεκαεννέα παραστάσεις έως και τις 7 Ιανουαρίου 2024, ένα από τα πιο περίτεχνα μιούζικαλ όλων των εποχών παρουσιάζει ένα δάσος επιθυμιών και ευχών παρέα με τους ήρωες των παραμυθιών των αδελφών Γκριμ, του Σαρλ Περρώ και της κουλτούρας του Ουωλτ Ντίσνεϋ. 

3thumbnail_Into_the_Woods____________________________________________

Into the Woods

To Into the Woods αποτελεί ένα σκοτεινό παραμύθι ενηλικίωσης γεμάτο συναρπαστικές μελωδίες, συνεχείς ανατροπές, αφοπλιστικό χιούμορ και υποβλητική ατμόσφαιρα. Η Κοκκινοσκουφίτσα, η Σταχτοπούτα, ο Τζακ και η φασολιά του, η Ραπουνζέλ χάνονται βαθιά στα μονοπάτια του δάσους και μπλέκονται σε μια σπονδυλωτή́ ιστορία που ανατρέπει τις γνωστές διαδρομές τους και εξελίσσεται με έναν εντελώς απρόβλεπτο και συναρπαστικό τρόπο, ακριβώς όπως και η ζωή́.

2thumbnail_Into_the_Woods___________________

Οι συντελεστές

Τη μουσική διεύθυνση και μουσική διδασκαλία έχει αναλάβει ο αρχιμουσικός Στάθης Σούλης, τη σκηνοθεσία και τη μετάφραση υπογράφει ο Δημήτρης Αγιοπετρίτης-Μπογδάνος, ένας από τους πιο χαρισματικούς και δημιουργικούς σκηνοθέτες της γενιάς του, ενώ η απόδοση των στίχων είναι της Τζούλιας Διαμαντοπούλου. Συμμετέχει ένα εξαιρετικό καστ διακεκριμένων ηθοποιών και τραγουδιστών, συνοδευόμενο στο πιάνο από τον Χρήστο Σακελλαρίδη και στα κρουστά από τους Θοδωρή Βαζάκα και Κώστα Σερεμέτη.

Τον απαιτητικό ρόλο της Μάγισσας ερμηνεύει η δημοφιλής ηθοποιός και τραγουδίστρια Νάντια Κοντογεώργη, μια από τις πιο ταλαντούχες ερμηνεύτριες της γενιάς της. Μαζί της ένα σύνολο ταλαντούχων ερμηνευτών, οι Χαρά Κεφαλά, Αποστόλης Ψυχράμης, Δημήτρης Αγιοπετρίτης-Μπογδάνος, Μαρία Γράμψα, Λευτέρης Καλπακτσίδης, Ιωάννης Κοντέλλης, Θάνος Λέκκας, Δανάη Μουτσοπούλου, Όλγα Παπακωνσταντίνου και Λυδία Τζανουδάκη.

Συμμετέχουν οι μουσικοί Θοδωρής Βαζάκας, Κώστας Σερεμέτης στα κρουστά και Χρήστος Σακελλαρίδης στο πιάνο.

1thumbnail_Into_the_Woods______________________1_

Η υπόθεση του έργου

«Προσέξτε τι εύχεστε» φαίνεται να είναι το επαναλαμβανόμενο θέμα στο μιούζικαλ Into the Woods, που είναι εμπνευσμένο από τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ. Η υπόθεση εκτυλίσσεται γύρω από τις ιστορίες του Φούρναρη και της γυναίκας του που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί, της Σταχτοπούτας που επιθυμεί να πάει στον χορό του βασιλιά και του Τζακ που εύχεται η αγελάδα του να δώσει λίγο γάλα. Όταν η Μάγισσα της γειτονιάς επισκέπτεται τον Φούρναρη και τη γυναίκα του, τους αποκαλύπτει ότι έχει καταραστεί την οικογένειά τους. Έτσι οι δυο τους ξεκινούν το ταξίδι στο δάσος για να ανατρέψουν την κατάρα. Μέσα στο δάσος συναντούν, επίσης, την Κοκκινοσκουφίτσα, η οποία προσπαθεί να επισκεφτεί τη γιαγιά της, τον Λύκο που αγαπά τα νόστιμα μικρά κοριτσάκια, τη Ραπουνζέλ, κόρη της Μάγισσας, και τους Πρίγκιπες που κυνηγούν τους έρωτές τους.

Μέχρι το τέλος της Α΄ Πράξης, οι ευχές όλων των πρωταγωνιστών έχουν πραγματοποιηθεί και φαίνεται ότι θα ζήσουν ευτυχισμένοι για πάντα. Στη Β΄ Πράξη όμως, όταν η φασολιά του Τζακ τούς φέρνει έναν επισκέπτη, τον θυμωμένο Γίγαντα, βλέπουμε πώς οι συνέπειες των πράξεών τους τους στοιχειώνουν με καταστρεπτικό τρόπο. Οι ήρωες θα πρέπει να συνεργαστούν για να σώσει ο ένας τον άλλον και το βασίλειό τους, αλλά αυτό απαιτεί να γίνουν θυσίες.

Πληροφορίες
Μιούζικαλ • Αναβίωση Into the Woods
Σε μουσική και στίχους του Στήβεν Σόντχαϊμ και κείμενο του Τζέιμς Λαπάιν
Πρώτη σκηνοθεσία στο Μπρόντγουεϊ από τον Τζέιμς Λαπάιν
Ενορχήστρωση από τον Τζόναθαν Τιούνικ
Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
14, 15, 16, 17, 20, 21, 22, 23, 24, 27, 28, 29, 30, 31 Δεκεμβρίου 2023
2, 3, 4, 5, 7 Ιανουαρίου 2024
Ώρα έναρξης: 20.00 (Κυριακή στις 19.30, 24, 31/12 στις 18.00, 2/1 στις 20.30)