Γνωρίζουμε τη Νάντια Κοντογεώργη ως πρωταγωνίστρια των μιούζικαλ και sold οut παραστάσεων. Μία ηθοποιός που φωτίζει τη σκηνή και τώρα σκηνοθετεί την παράσταση «Βurn This» του Λάνφορντ Ουίλσον, στην Κεντρική Σκηνή, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Έρωτας, φιλία, ομοφοβία, πένθος, προσωπική εξέλιξη. Μιλήσαμε μαζί της πριν από την προγραμματισμένη πρεμιέρα στις 14 Φεβρουαρίου για να μάθουμε πώς αισθάνεται τώρα που είναι πρώτη φορά σκηνοθέτρια.

«Έγινε κάπως σταδιακά, όπως όλα τα πράγματα στη ζωή μου», εξηγεί. «Πρώτα σκηνοθέτησα συναυλιακές παραστάσεις για παιδιά στο Μέγαρο Μουσικής με τη Συμφωνική της ΕΡΤ και σε μία μάλιστα έπαιζε και η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου. Και μετά συν-σκηνοθέτησα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου "Τα κλειδιά-για μια δυνατή ζωή"».

Η Νάντια Κοντογεώργη είναι φίλη και με τους τέσσερις ηθοποιούς της παράστασης και θεωρεί ότι είναι «ένα έργο που πηγαίνει πολύ και στους τέσσερις αλλά και στην εποχή μας». Η ίδια είδε την παράσταση το 2019 με τον Άνταμ Ντράιβερ (ρόλο που ερμηνεύει ο Κίμωνας Κουρής) στη Νέα Υόρκη «και με συγκίνησε πολύ, γιατί θίγει θέματα πολύ προσωπικά».

Η Νάντια Κοντογεώργη είναι γενναιόδωρη με τους συναδέλφους της. Για να πει: «Έχει ενδιαφέρον πως τον ρόλο του Λάρι, ενός gay γραφίστα και θαυμαστή της όπερας, υποδύεται ο Μάριος Σαραντίδης, λυρικός τραγουδιστής, ο οποίος κάνει πρώτη φορά πρόζα».

Ο Ιβάν Σβιτάιλο υποδύεται τον Μπάρτον, έναν πετυχημένο σεναριογράφο που έχει μάθει να μη χάνει ποτέ.

Και τι εύχεται να αισθάνονται οι θεατές όταν βγαίνουν από το Θέατρο του Νέου Κόσμου; «Να νιώσουν πιο ανοιχτοί στο ενδεχόμενο της αλλαγής. Να δημιουργήσουν το επόμενο βήμα στη ζωή τους. Οφείλεις να ξέρεις ότι δεν σε πρόδωσες…».

Και αν σκηνοθετούσε η Νάντια Κοντογεώργη τον εαυτό της; «Βλέποντας τους ηθοποιούς, καθρεφτίζονται όλες οι ανασφάλειες. Αυτό που καταλαβαίνω από την άλλη θέση είναι ότι καλό είναι να μη μας αναστέλλει ο φόβος. Αυτό κάνει το θέατρο. Αφήνει ελεύθερο το παιδί που έχουμε μέσα μας». Και η καλύτερη κριτική που περιμένει να ακούσει; «Ιδανικά θα ήθελα κάποιος να συγκινηθεί και να πάρει απόφαση για τη ζωή του. Πριν από το “burn” πες την αλήθεια».

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή