Τα ερωτήματα που χρήζουν πειστικών εξηγήσεων, η Λιακούλη που ''ψήνεται'' να κατέβει υποψήφια δήµαρχος στη Λάρισα και τα δύο στρατόπεδα
Τα νέα του Κάμπου
Η παραπολιτική στήλη του Secret
Ερωτήματα που χρήζουν πειστικών εξηγήσεων
Σε µια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από δυσκολίες, µε τα αγροτικά µπλόκα να επηρεάζουν την πρόσβαση και την επισκεψιµότητα να κινείται αισθητά χαµηλότερα σε σχέση µε τα προηγούµενα χρόνια, ο Μύλος των Ξωτικών κατάφερε -σύµφωνα µε τα οικονοµικά στοιχεία που ανακοίνωσε η διοίκηση- να καταγράψει κέρδη που αγγίζουν τα 200.000 ευρώ. Το νούµερο αυτό, αν και εκ πρώτης όψεως θετικό, γεννά εύλογα ερωτήµατα και προκαλεί έντονο προβληµατισµό. Κι αυτό γιατί τα προηγούµενα χρόνια, όταν η επισκεψιµότητα ξεπερνούσε το 1 εκατοµµύριο επισκέπτες -µε το 2024 να αγγίζει ακόµα και το 1,5 εκατοµµύριο- τα καθαρά κέρδη κινούνταν µόλις κοντά στα 40.000 ευρώ.
Πώς εξηγείται, λοιπόν, µια τόσο µεγάλη αύξηση της κερδοφορίας σε µια χρονιά µε σαφώς µικρότερη προσέλευση; Μειώθηκαν δραστικά τα έξοδα; Αλλαξε το µοντέλο διαχείρισης; Υπήρξαν διαφορετικές χρεώσεις ή νέες πηγές εσόδων; Ή, µήπως, προκύπτουν ζητήµατα στον τρόπο καταγραφής και παρουσίασης των οικονοµικών στοιχείων;
Αυτά είναι τα ερωτήµατα που ήδη θέτει η αντιπολίτευση και τα οποία αναµένεται να τεθούν επίσηµα στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο της ∆ευτέρας, ζητώντας σαφείς απαντήσεις και πλήρη διαφάνεια για τη διαχείριση ενός θεσµού που αποτελεί σηµείο αναφοράς για την πόλη. Σε κάθε περίπτωση, η δηµοτική Αρχή του Νίκου Σακκά, που έχει την πολιτική ευθύνη της διοίκησης και της οικονοµικής διαχείρισης της διοργάνωσης, καλείται να δώσει πειστικές εξηγήσεις και να λογοδοτήσει δηµόσια. Γιατί όταν οι αριθµοί δεν «ταιριάζουν» µε την εικόνα της επισκεψιµότητας, τα ερωτήµατα δεν είναι απλώς λογιστικά, αλλά βαθιά πολιτικά.
Ποιο πρόσωπο, µε ισχυρή πορεία στην Αυτοδιοίκηση του Νοµού Λάρισας, ετοιµάζεται στις επόµενες εκλογές να κατέλθει υποψήφιος βουλευτής µε το νέο κόµµα του Αλέξη Τσίπρα;
Ψήνεται…
«Άρωμα» πολιτικών εξελίξεων κυριάρχησε στην ετήσια εκδήλωση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Λάρισας Λ. Λιακούλη, στη ∆ηµοτική Πινακοθήκη Λάρισας, όπου τιµήθηκαν ο πρώην υπουργός Κ. Σκανδαλίδης και ο πρώην δήµαρχος Λαρισαίων Χρ. Καφφές. Η στήλη είχε γράψει από καιρό ότι η κ. Λιακούλη «ψήνεται» να κατέβει υποψήφια δήµαρχος στις εκλογές του 2028 και η εµφανής στήριξη κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ την ενισχύει. Η εκδήλωση ανέδειξε τον ανοιχτό διάλογο µε την κοινωνία, την ενεργή πολιτική παρέµβαση και τη σύνδεσή της µε τον πολιτισµό και τον εθελοντισµό, επιβεβαιώνοντας το κύρος, την εµπειρία και το πολιτικό της ανάστηµα.
Δύο στρατόπεδα
Στον αγροτικό τοµέα διαµορφώνονται δύο τάσεις: όσοι επιλέγουν διάλογο µε την κυβέρνηση για λύσεις και όσοι, ευθυγραµµισµένοι µε την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, προαναγγέλλουν νέα συλλαλητήρια και δράσεις.
Ετοιμάζεται…
Ο ∆ηµήτρης Μάντζιος φαίνεται να προετοιµάζεται για υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία στις επόµενες εκλογές, µε το όνοµά του να κερδίζει έδαφος τοπικά. Κορυφαία κοµµατικά στελέχη αντιµετωπίζουν θετικά την προοπτική, βλέποντας ανανέωση και δυναµική στην παράταξη.
Νέος εργολάβος
Αναδείχτηκε νέος εργολάβος για την «παράκαµψη Συκεώνας» στον δρόµο Λάρισας - Καρδίτσας. Επειτα από δύο χρόνια διοίκησης του ∆ηµήτρη Κουρέτα, ελπίζουµε το έργο να ολοκληρωθεί γρήγορα και να αποδειχτεί ταχύτερο από τον προηγούµενο εργολάβο.
Έρχεται ο Αλέξης…
Πυρετώδεις είναι οι τελευταίες ώρες των προετοιµασιών στη Λάρισα για την παρουσίαση του βιβλίου «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα, την ερχόµενη ∆ευτέρα, 16 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο «∆ιβάνι». Στο πάνελ συµµετέχει ο πρ. δήµαρχος Απόστολος Καλογιάννης, ενώ θα µιλήσουν ο δρ Θέµης Λαζαρίδης και η ηθοποιός Μαριάννα Τουµασάτου. Το επιτελείο Τσίπρα ολοκληρώνει τις τελευταίες συνεννοήσεις και επαφές µε τοπικούς φορείς, µε πολιτικό και κοινωνικό ενδιαφέρον.
Κατά την επίσκεψη του υπ. Υποδομών, Χρ. Δήμα, στον Αλμυρό, παρουσιάστηκε το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των ζημιών από τις κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias». Στόχος είναι η ολοκλήρωσή του το καλοκαίρι.
Τράβηξε τα βλέμματα
Στην καθιερωµένη κοπή της βασιλόπιττας του Πανεπιστηµιακού Γενικού Νοσοκοµείου Λάρισας ξεχώρισε ένα «πηγαδάκι» µε τον διοικητή της 5ης Υγειονοµικής Περιφέρειας, Φώτη Σερέτη, τον πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής, Αριστείδη Ζιµπή, και τον καθηγητή ∆ηµήτρη Μπόγδανο. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις αλλαγές στην Υγεία, στο Πανεπιστηµιακό Νοσοκοµείο και στο Πανεπιστήµιο Θεσσαλίας, που εισέρχεται πλέον σε εκλογική τροχιά για την ανάδειξη της νέας πρυτανικής Αρχής. Το «πηγαδάκι» προσέλκυσε έντονο ενδιαφέρον.
Δημοσιεύτηκε στο Secret των Παραπολιτικών
En