Εκτός μεταλλίων έμεινε η Εθνική πόλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουανζού μετά από την ήττα της 6-7 από την Ιταλία στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου κοίταξαν στα μάτια τους αντιπάλους τους και έδειξαν ότι μπορούσαν να προκριθούν στην 4άδα. Πλήρωσαν, όμως, τις κακές επιλογές στον παίκτη παραπάνω και την αστοχία στην επίθεση. Ρόλο έπαιξε, βέβαια, και η σκληρή άμυνα των Ιταλών που υπό την καθοδήγηση του Σάντρο Καμπάνα πήραν μια μεγάλη πρόκριση. Ακόμα κι έτσι, όμως, η Εθνική Ελλάδας είχε τη δυνατότητα να μπει στον χορό των μεταλλίων.
Οι νικητές θα αντιμετωπίσουν στα ημιτελικά της διοργάνωσης την πανίσχυρη Ουγγαρία. Η Ελλάδα θα παίξει για τις θέσεις 5-8 με πρώτη αντίπαλο την Αυστραλία (Πέμπτη 23/7, 09:30).
Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-1, 2-3, 1-0
ΙΤΑΛΙΑ (Καμπάνια): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 2, Λουόνγκο 2, Φιλιόλι 1, Ντι Σόμα, Βελότο 1, Ρεντσούτο, Ετσενίκε, Φιγκάρι 1, Μποντέγκας, Αϊκάρντι, Ντόλτσε, Νικόσια.
ΕΛΛΑΔΑ (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Παπαναστασίου, Φουντούλης 1, Καπότσης, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης.