Ολα τα καλά κάποτε τελειώνουν. Μια ημέρα σαν σήμερα, το 2009, ένας από τους σημαντικότερους ξένους ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση. Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, σε συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσε ότι μια καριέρα γεμάτη τίτλους έφτασε στο τέλος της σε ηλικία 37 χρονών.

Ο «Τζόλε», γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου στο Κραγκούγιεβατς της Σερβίας. Αγωνίστηκε με τη φανέλα της Ραντνίσκι Κραγκούγιεβατς, του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου, της Σπάρτακ Σουμπότιτσα πριν έρθει στην Ελλάδα και στον Πανηλειακό.

Το 1993 ήρθε στην Ελλάδα, χάρη σε ένα μεγάλο ψέμα του μάνατζέρ του. Του είχε πει ότι η ομάδα του Πύργου αγωνιζόταν στην Β` Εθνική και θα ανέβει σε ένα χρόνο στην Α`, όπου θα τον δουν και θα τον πάρουν άμεσα σε κάποια μεγάλη ομάδα. Ο Τζόρτζεβιτς δεν άργησε να πει το ναι και υπέγραψε. Οταν έμαθε την απάτη, έγινε έξω φρενών, αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, καθώς είχε υπογράψει!

Στον Πανηλειακό αγωνίστηκε 119 φορές και πέτυχε 33 γκολ. Το 1996 πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό και μάγεψε με τις ικανότητές του. Εγινε αρχηγός, αγωνίστηκε 344 φορές και σημείωσε 126 γκολ. Με τη φανέλα του Ολυμπιακού κατέκτησε 12 πρωταθλήματα και 5 κύπελλα. Αγαπήθηκε όσο λίγοι στον Πειραιά.

Όπως ήταν φυσικό, χρίσθηκε διεθνής με την Εθνική Σερβίας, όπου είχε 31 συμμετοχές κι ένα γκολ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ