Ως ένα κρίσιμο ζήτημα για τον ελληνικό αθλητισμό ανέδειξε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τις εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο iefimerida.gr, ο κ. Αυγενάκης επεσήμανε πως κανείς δεν είναι ευχαριστημένος από τις εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες όλα τα τελευταία χρόνια συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να αυτό να αλλάξει άμεσα.

«Εμείς τους νόμους τους ψηφίζουμε για να εφαρμόζονται. Τα όρια ηλικίας και θητειών θεσπίστηκαν για να έχει η αθλητική οικογένεια τη δυνατότητα και την ευχέρεια για ανανέωση σε οποιαδήποτε αθλητική Ομοσπονδία» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι και με το νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες και αφού ολοκληρωθεί η διαβούλευση, θα προσδιοριστούν και οι παράμετροι της εκλογικής διαδικασίας, το γενικό πλαίσιο. «Για να διασφαλιστεί ακόμα περισσότερο η διαφάνεια του εκλογικού αποτελέσματος, η δημοκρατικότητα, να αποτυπωθεί η βούληση της βάσης, των σωματείων και να περιοριστούν δραστικά, όπου υπήρχαν, αθέμιτες πρακτικές», τόνισε.

Αναφορικά με τους εκλογικούς καταλόγους, σημείωσε πως «θα περιλαμβάνουν τα σωματεία που λειτουργούν νόμιμα και αποδεδειγμένα και θα είναι προσβάσιμη η λίστα σε όλους, χωρίς καμία εξαίρεση. Δεν αποτελούν ιδιοκτησία κανενός οι Ομοσπονδίες και τα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία. Εάν τα σωματεία μίας Ομοσπονδίας είναι πολλά σε όλη τη χώρα, θα ψηφίζουν όλα την ίδια ημέρα σε κάλπες στις κατά τόπους Ενώσεις τους. Στις εφορευτικές επιτροπές θα προεδρεύουν υποχρεωτικά δικηγόροι παρ’ Αρείω Πάγω ή παρ’ Εφέταις».

«Και μια σειρά άλλων διατάξεων που είναι αποτέλεσμα της διαβούλευσης, η οποία έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται, όπως ανέφερα και νωρίτερα, με ολόκληρη την αθλητική οικογένεια», κατέληξε ο κ. Αυγενάκης.