Καμιλα_Βαλιεβα2
Sports

Καμίλα Βαλίεβα: Στην κρίση του αθλητικού διαιτητικού δικαστηρίου η τύχη της 15χρονης αθλήτριας

Βρέθηκε θετική σε απαγορευμένες ουσίες

Η Καμίλα Βαλίεβα εντυπωσίασε τους πάντες με τις επιδόσεις της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά βρέθηκε θετική σε απαγορευμένες ουσίες. Έτσι, το αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο (CAS) θα κρίνει την τύχη της.

Η Διεθνής Ομοσπονδία του Σκι ανακοίνωσε ότι προσέφυγε στο CAS προκειμένου να αποφασίσει τι πρέπει να γίνει με τη 15χρονη Ρωσίδα, η οποία κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου εντυπωσιάζοντας τους πάντες.

Το CAS αναμένεται να αποφανθεί πριν από την επόμενη προγραμματισμένη συμμετοχή της Καμίλα Βαλίεβα, στις 15 Φεβρουαρίου

Θετική σε απαγορευμενες ουσίες

Η 15χρονη βρέθηκε θετική στην τριμεταζιδίνη, μία ουσία που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της στηθάγχης, πριν τη νίκη της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Εσθονία τον περασμένο μήνα. Η ουσία αυτή περιλαμβάνεται στον κατάλογο μεταβολικών ρυθμιστών του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) και απαγορεύεται τόσο εντός, όσο και εκτός διοργανώσεων.

Η ουσία αυτή δρα αυξάνοντας τη ροή του αίματος στην καρδιά και περιορίζοντας τις γρήγορες μεταβολές της αρτηριακής πίεσης ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί από αθλητές για τη βελτίωση της απόδοσής τους, ειδικά σε αθλήματα αντοχής.