Ιστορία έγραψε στο Μοναχό ο Λευτέρης Πετρούνιας, αφού κατέκτησε για έκτη φορά τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης. Με 15.133 βαθμούς κέρδισε ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής.

Στην πρώτη του ανάρτηση στα social media μετά το νέο χρυσό που κατέκτησε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου προχώρησε ο «χρυσός» αθλητής.

«Το 6ο Ευρωπαϊκό Χρυσό μετάλλιο με γεμίζει χαρά και δύναμη για τη συνέχεια! Οι δοκιμασίες που πέρασα τα τελευταία χρόνια μ’ έκαναν άτρωτο και σ’ αυτό συμβάλλατε όλοι εσείς που είστε δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια στα δύσκολα και στα εύκολα. Το πιο μεγάλο ευχαριστώ ανήκει στην οικογένεια μου και στους ανθρώπους που είναι στο πλάι μου σ’ αυτή την προσπάθεια! Thank you Munich for the love !», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο χρυσός Ολυμπιονίκης του στο Ρίο το 2016, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία με τον ίδιο εμφανώς συγκινημένο κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Το 6ο Ευρωπαϊκό Χρυσό μετάλλιο με γεμίζει χαρά και δύναμη για τη συνέχεια! Οι δοκιμασίες που περάσα τα τελευταία χρόνια...

Δημοσιεύτηκε από Eleftherios Petrounias στις Κυριακή, 21 Αυγούστου 2022

Τα αποτελέσματα του ιστορικού τελικού στους κρίκους

Λευτέρης Πετρούνιας (ΕΛΛΑΔΑ) 15,133

Αντέμ Ασίλ (Τουρκία) 15,033

Κόρτνεϊ Τάλοχ (Μ. Βρετανία) 14,866

Βαχάγκν Νταβτιάν (Αρμενία) 14,766

Βίντσεντς Χεκ (Αυστρία) 14,733

Νικίτα Σιμόνοφ (Αζερμπαϊτζάν) 14,566

Ιγκόρ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία) 14,500

Αρτούρ Αβετισιάν (Αρμενία) 13,733