Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος πρωταγωνίστησε στο μεταγραφικό σήριαλ της τελευταίας ημέρας των μεταγραφών στην Ολλανδία, με την επικείμενη μεταγραφή του Έλληνα κίπερ στον Άγιαξ να ναυαγεί οριστικά.

Το μεταγραφικό παράθυρο στην Ολλανδία ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα, με αποτέλεσμα το deal ανάμεσα στην Μπενφίκα και τον Αίαντα για τον 26χρονο κίπερ να πέφτει στο… κενό.

Αν και αρχικά οι δύο ομάδες φαίνεται πως είχαν δώσει τα χέρια, τελικά λίγες ώρες αργότερα δημοσιεύματα από την Ολλανδία ανέφεραν πως το διοικητικό συμβούλιο του Άγιαξ μπλόκαρε την μεταγραφή, λόγω του υψηλού κόστους (12 εκατομμύρια συν κάποια μπόνους), ενώ την ίδια ώρα από την Πορτογαλία ανέφεραν πως η Μπενφίκα δεν έχει βρει ακόμη τον αντικαταστάτη του και αυτό ενδέχεται να οδηγήσει την υπόθεση σε «ναυάγιο».

Τελικά τα αρκετά όπως αποδείχθηκε εμπόδια που εμφανίστηκαν στην υπόθεση, δεν επέτρεψαν την συγκεκριμένη μετακίνηση. Πάντως ήδη ξεκίνησαν οι αναφορές πως ο Αγιαξ θα επανέλθει για τον Ελληνα γκολκίπερ τον Ιανουάριο, στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο!