Ο κύβος ερρίφθη. Η Εθνική ομάδα θα ριχτεί στη μάχη του Ευρωμπάσκετ με όλα τα όπλα της διαθέσιμα. Την ύστατη ώρα και έχοντας στη διάθεσή του όλα τα δεδομένα από το ιατρικό επιτελείο, ο Δημήτρης Ιτούδης ανακοίνωσε την τελική 12αδα.

Θα έχει μαζί του και τον Κώστα Αντετοκούνμπο, που κρίθηκε εν τέλει ότι μπορεί να βοηθήσει στη διάρκεια του τουρνουά. Θα έχει και τους Σλούκα, Παπαγιάννη και Παπαπέτρου, που είχαν μπει στο ομαδικό πρόγραμμα προπονήσεων τις προηγούμενες μέρες.

Οι δύο τελευταίοι που κόπηκαν είναι ο Μποχωρίδης και ο Κασελάκης.

Η Εθνική θα κάνει πρεμιέρα αύριο στο Μιλάνο κόντρα στην Κροατία με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι έτοιμος να βγει μπροστά για την κατάκτηση μιας νίκης κομβικής για πολλούς λόγους.

Ο αδερφός του, Κώστας, δεν θα παίξει, ενώ η διαχείριση των άλλων τριών τραυματιών θα κριθεί από τις ανάγκες του αγώνα και τις αποφάσεις του Ιτούδη.

Το Ευρωμπάσκετ άρχισε χθες στην Τιφλίδα, όπου η Ισπανία του γερόλυκου Ρούντι Φερνάντεθ, που σκόραρε 14 πόντους με 4/7 τρίποντα, διέλυσε με 114 – 87 τη Βουλγαρία του Σάσα Βεζένκοφ, που έκανε ό,τι μπορούσε με 26 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Η Τουρκία χρειάστηκε τους 18 πόντους και τις 7 ασίστ του Σέιν Λάρκιν για να νικήσει με χίλια ζόρια το Μαυροβούνιο με 72 – 68, ενώ στην Κολωνία η Βοσνία νίκησε την Ουγγαρία με 95 – 85.