Δεν χωράει αμφιβολία ότι η μεταγραφή του Μαρσέλο στον Ολυμπιακό είναι μία από τις κορυφαίες μεταγραφές του ελληνικού ποδοσφαίρου και από εκείνες που δίνουν την καλύτερη «διαφήμιση» της χώρας μας προς την Ευρώπη. Ο Μαρσέλο φόρεσε τα «ερυθρόλευκα» του Ολυμπιακού και αποθεώθηκε από 25 χιλιάδες κόσμο στο «Γ. Καραϊσκάκης», με το ρολόι να μετράει πλέον αντίστροφα για το ντεμπούτο στην ομάδα του μεγάλου Λιμανιού.

Ο ατζέντης Λεονάρντο Κορνατσίνι μίλησε στο «Gazzetta» για το χρονικό της μεταγραφής του Μαρσέλο στον Ολυμπιακό. Ο έμπειρος ατζέντης ήταν ο άνθρωπος που διαμόρφωσε από την αρχή μέχρι το τέλος μία από τις μεγαλύτερες προσθήκες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο ίδιος μοιράστηκε όλα όσα έγιναν για να υπογράψει ο Βραζιλιάνος αστέρας στους πρωταθλητές Ελλάδας.

marinakis_marselo_2

Αρχικά, πείτε μου τον ρόλο σας σε αυτή τη μεταγραφή;

«Ήμουν ο μεσολαβητής της μεταγραφής. Είχα παρουσιάσει τον παίκτη στην οικογένεια Μαρινάκη με την προοπτική να έρθει στον Ολυμπιακό, όταν ο Μαρσέλο έψαχνε ομάδα».

Ποια είναι η ιστορία του deal; Από πότε ο Ολυμπιακός άρχισε να θέλει τον Μαρσέλο;

«Πριν λίγες εβδομάδες μίλησα με τον Μίλτο Μαρινάκη γιατί έψαχνε ο Ολυμπιακός για αριστερό μπακ. Του άρεσε η ιδέα του Μαρσέλο και έδωσε το οκ να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τη μεταγραφή».

Την πρώτη φορά που ο Μαρσέλο άκουσε για τον Ολυμπιακό, τι είπε;

«Μετά την κουβέντα μας με τον Ολυμπιακό, έκατσα με τον Μαρσέλο και την οικογένεια του και συζητήσαμε για την προοπτική αυτή. Τους εξήγησα τι εστί ο Ολυμπιακός στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τι πρεσβεύει. Δεν ήταν δύσκολο να του δώσω να καταλάβει τι σημαίνει ο Ολυμπιακός και εκείνος έδειχνε να γνωρίζει πόσο μεγάλο κλαμπ είναι. Έχει παίξει ως αντίπαλος και στο παρελθόν, οπότε είχε μία πολύ καλή άποψη για την ομάδα. Επίσης του εξήγησα από την πλευρά μου ότι θα μπορούσε να γίνει ένας ηγέτης στον Ολυμπιακό και δεν δυσκολεύτηκα να τον πείσω να έρθει».

marselo__5_

Ποιες άλλες προσφορές είχε στα χέρια του;

«Είχαμε πολλές προτάσεις. Είχαμε από Γερμανία, από Ιταλία, από Βραζιλία. Τις τελευταίες πέντε μέρες, είχαμε επίσημες κρούσεις από μία ομάδα της Ιταλίας, μία της Αγγλίας και τον Ολυμπιακό. Αυτά ήταν τα δεδομένα του Μαρσέλο».

Γιατί επέλεξε τον Ολυμπιακό;

«Για τη νοοτροπία νικητή που έχει ο Ολυμπιακός. Ο Μαρσέλο είναι νικητής. Θέλει να κερδίζει τίτλους και ήξερε πως στον Ολυμπιακό μπορεί να συνεχίσει να κάνει πρωταθλητισμό. Αυτό ήταν ο λόγος που είπε ναι. Και φυσικά, ο τρόπος που τον προσέγγισε η οικογένεια του Μαρινάκη και το σταφ του».

Μετά την παρουσίαση, τι είπε και πώς ένιωσε;

«Ήταν γεμάτος με συναισθήματα με την συγκεκριμένη υποδοχή. Ήταν τόσο ωραία νύχτα και το έζησε πάρα πολύ έντονα από την αρχή μέχρι το τέλος. Ήταν η καλύτερη βραδιά της ζωής μας και μου είπε πως δεν κοιμήθηκε εκείνο το βράδυ από τον ενθουσιασμό για όσα έζησε. Ήταν τόσο χαρούμενος για όλο αυτό. Τα λόγια που είπε τα εννοούσε για όσα έζησε».

marselo__2_

Ποιοι είναι οι στόχοι του με τον Ολυμπιακό;

«Αυτή την στιγμή θέλει σαν... τρελός να αρχίσει να παίζει. Να μπει σε ρυθμούς το συντομότερο δυνατόν και να ξεκινήσει να νικάει, να πάρει τίτλους, να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Τα πάντα».

Ο Ολυμπιακός τι κερδίζει από αυτή τη μεταγραφή εκτός από το αγωνιστικό;

«Κερδίζει αμέτρητα πράγματα. Καταρχάς, αυτή η μεταγραφή δείχνει το πόσο δυνατός είναι ο Ολυμπιακός στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, όταν φέρνει στην Ελλάδα έναν επαγγελματία, έναν ποδοσφαιριστή τέτοιου επιπέδου και έναν άνθρωπο που μπορεί να βοηθήσει σε όλα. Ο Μαρσέλο έχει τεράστιο όνομα στην Ευρώπη. Και αυτό ανεβάζει ακόμα παραπάνω τον Ολυμπιακό».

Ο Μαρσέλο είπε το ναι εύκολα ή δύσκολα; Και γιατί;

«Είχαμε κάποιες προτάσεις και ο Μαρσέλο είχε αμφιβολίες στο που να πάει. Ο Ολυμπιακός όμως ήταν κάτι το διαφορετικό και αυτό το κατάλαβε γρήγορα ο Μαρσέλο. Είναι έξυπνος άνθρωπος και κατάλαβε αμέσως τι μπορεί να του προσφέρει ο Ολυμπιακός. Τι δυνατότητες και τι στόχους μπορεί να του δώσει. Είναι ένας τύπος που του αρέσουν οι προκλήσεις και οι στόχοι του κλαμπ, τον έκαναν να πει το ναι».

marsello

Ποιο πρόσωπο έπαιξε τον πιο σημαντικό ρόλο σε αυτή τη μεταγραφή;

«Όλοι όσοι βρίσκονται στον Ολυμπιακό. Ο ρόλος τους ήταν καταλυτικός και άψογος για να γίνει η μεταγραφή. Η οικογένεια Μαρινάκη αρχικά έπεισε αμέσως τον Μαρσέλο για να έρθει στον Ολυμπιακό, ο κ. Γιάννης Βρέντζος ήταν απλά τοπ. Ο τρόπος που χειρίστηκε την κατάσταση, τις διαπραγματεύσεις και τα χαρτιά ήταν φανταστικός απλά. Εννοείται πως ο κ. Κριστιάν Καρεμπέ έκανε τις απαραίτητες επαφές και όλοι ξέρουμε τι βαρύτητα έχει σαν άνθρωπος. Δεν θέλω να πω άλλα ονόματα μην αδικήσω κάποιον. Όλοι στο σταφ του Ολυμπιακού ήταν φανταστικοί».

Για εσάς, πώς νιώθετε για αυτή μεταγραφή;

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και υπερήφανος που έφερε έναν τόσο μεγάλο παίκτη σε ένα τόσο σπουδαίο κλαμπ. Ήταν σαν... θαύμα πραγματικά. Είμαι τυχερός που ήμουν μέρος των διαπραγματεύσεων και δουλέψαμε πολύ σκληρά για να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο deal. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο του Ολυμπιακού, την οικογένεια Μαρινάκη, τον Μαρσέλο. Είναι κάτι που θα θυμάμαι για πάντα και νιώθω απλά υπερήφανος».