Ο εκλεκτός του Ολυμπιακού για τον πάγκο της ομάδας, μετά το «διαζύγιο» με τον Κάρλος Κορμπεράν, είναι ένας παλιός γνώριμος και άκρως επιτυχημένος, σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα. Ο λόγος για τον Μίτσελ, ο οποίος φέρεται να τα βρήκε με τη διοίκηση των πρωταθλητών Ελλάδας και «επιστρέφει στο λιμάνι μετά από επτά χρόνια», όπως αναφέρουν στην ιβηρική.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Μίτσελ έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό για συμβόλαιο διετούς διάρκειας, ενώ όπως αναφέρουν στην Ισπανία, θα βρεθεί σήμερα, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, για να υπογράψει.

Οι τίτλοι του

Ο 59χρονος προπονητής ήταν στον πάγκο του Ολυμπιακού από τις 4 Φεβρουαρίου του 2013 μέχρι τις 6 Ιανουαρίου του 2015. Κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα, με απολογισμό σε 90 ματς, 64 νίκες, 11 ισοπαλίες και 15 ήττες, ενώ επί ημερών του η ομάδα προκρίθηκε στους «16» του Champions League.

Μετά τον Ολυμπιακό, ο Ισπανός θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε από τη Μαρσέιγ. Επόμενος σταθμός στην προπονητική του καριέρα ήταν η Μάλαγα, ενώ το 2019 υπέγραψε στην Πούμας (Μεξικό). Το 2021 επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Χετάφε. Στην ισπανική ομάδα έμεινε μόλις για 8 ματς, ενώ εδώ και περίπου έναν χρόνο ήταν ελεύθερος.

Θρύλος της Ρεάλ

Ως ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν στη θέση του δεξιού μέσου και ήταν γνωστός για τις ικανότητές του με την μπάλα στα πόδια, καθώς και για την εκτελεστική του δεινότητα. Το μεγαλύτερο μέρος της ποδοσφαιρικής του καριέρας (λίγο παραπάνω από μια δεκαετία) το πέρασε στη Ρεάλ Μαδρίτης, απολαμβάνοντας μεγάλη επιτυχία σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Μεταξύ άλλων έχει πανηγυρίσει 6 πρωταθλήματα Ισπανίας και 2 κύπελλα ΟΥΕΦΑ. Επίσης ήταν διεθνής με την εθνική ομάδα της Ισπανίας και μάλιστα έχει αγωνιστεί σε 2 Παγκόσμια Κύπελλα.