Ολοένα και περισσότερα "σκάνδαλα" βγαίνουν στη φόρα τον τελευταίο καιρό στην ευρωπαϊκή αθλητική κοινότητα, με κορυφαίους συλλόγους να βλέπουν ακόμη και κατακτήσεις τους να είναι... μετέωρες. Αρχικά η Μάντσεστερ Σίτι στο ποδόσφαιρο και τώρα πλέον και η Ρεάλ Μαδρίτης στο μπάσκετ. Ο λόγος που η "Βασίλισσα" βέβαια κινδυνεύει με αφαίρεση των τίτλων που κατέκτησε το 2015 (ένας εξ αυτών και η Euroleague κόντρα στον Ολυμπιακό) είναι μια υπόθεση πλαστογραφίας του σέντερ της Μάρκους Σλότερ.

Συγκεκριμένα, ο Μάρκους Σλότερ λίγο πριν από την έναρξη της τελικής φάσης του Copa Del Rey του 2015 είχε πάρει το διαβατήριο της Ισημερινής Γουινέας προκειμένου να αγωνιστεί ως κοινοτικός. Φτάσαμε αισίως 2024 προκειμένου να βρεθούν στοιχεία πως το διαβατήριό του ήταν πλαστό. Στην υπόθεση εμπλέκεται και ο άλλοτε παίκτης των Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, Άντι Πάνκο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως τα διαβατήρια είχαν τον ίδιο αριθμό, ενώ έλειπαν και μερικές σελίδες.

Την υπόθεση χειρίζονται πλέον λεπτομερώς δικηγόροι της Μπαρτσελόνα, με τους "μπλαουγκράνα" να διεκδικούν τόσο το Κύπελλο όσο και το Πρωτάθλημα Ισπανίας, όπου είχαν ηττηθεί ισάριθμες φορές από τους "μερένχες". Μάλιστα, ο επικεφαλής δικηγόρος των Καταλανών, Ζόρντι Πίνα, δήλωσε στο RAC1:  «Εννοείται πως θα ζητήσουμε αφαίρεση των τίτλων της, αν τελικά αποδειχθεί πως έγινε απάτη».

Εφόσον η ισπανική Δικαιοσύνη κηρύξει ως ένοχη τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον Μάρκους Σλότερ, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να "ακυρωθούν" οι τίτλοι των Μαδριλένων εκείνη την περίοδο. Αυτό βέβαια δεν είναι σίγουρο ότι θα συμβεί και στη Euroleague, καθώς οι κανονισμοί των ξένων διαφέρουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Γι' αυτό και στον Ολυμπιακό δεν ασχολούνται καθόλου με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Θυμίζουμε πως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ηττηθεί στον τελικό της Euroleague τότε από τη Ρεάλ, οπότε τυχόν αφαίρεση τίτλου των Ισπανών θα μπορούσε να τους δώσει ένα ακόμη ευρωπαϊκό από... σπόντα.