Τρόπους για να οδηγήσει τον Ολυμπιακό και πάλι στον δρόμο των επιτυχιών και των καλών εμφανίσεων αναζητά ο νέος τεχνικός της ομάδας, Μίτσελ. Ο έμπειρος Ισπανός κόουτς, υπό την καθοδήγηση του οποίου οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν ιστορικές νίκες στο Champions League, δοκιμάζει σχήματα στις προπονήσεις, που θα μπορούσαν να δώσουν σημαντικές λύσεις.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι στο εσωτερικό δίτερμα με τον Ολυμπιακό Β' ο Μίτσελ δοκίμασε τον Φορτούνη ως οκτάρι, δίπλα στον Εμβιλά, ο οποίος έπαιξε στη φυσική του θέση, δηλαδή αμυντικός μέσος.

Ο Έλληνας άσος θεωρείται κλασικό «10άρι» και στο παρελθόν έχει παίξει ως ακραίος επιθετικός και «ψευτοεννιάρι».

Με 4-2-3-1

Οι Πειραιώτες παρατάχθηκαν σε σχηματισμό 4-2-3-1 με γκολκίπερ τον Κρίστινσον και άμυνα αποτελούμενη από τους Ρέαμπτσιουκ, Σωκράτη Παπασταθόπουλο, Μπα και Άβιλα. Στα χαφ έπαιξαν Εμβιλά-Φορτούνης και πίσω από τον φορ Μπακαμπού η τριάδα με Βαλμπουενά, Μπιέλ και Βρουσάι.

Στη συνέχεια, ο Μίτσελ έβαλε στο τέρμα τον Παπαδούδη και στην άμυνα τους Ρέτσο (ως αριστερό μπακ ο Έλληνας στόπερ ενώ έχει δοκιμαστεί και ως δεξιός μπακ), Άβιλα, Μπα και Χρυσόπουλο. Οι Εμβιλά και Φορτούνης έμειναν στον άξονα, στα άκρα της επίθεσης ήταν οι Μπόουλερ και Ντε Λα Φουέντε και δίδυμο φορ ήταν οι Αραμπί και Μπακαμπού (4-4-2).