Η φύση της ήττας του Ολυμπιακού από τη Βαλένθια στο ΣΕΦ με σκορ 83-82, για την έκτη αγωνιστική της Euroleague, ήταν τέτοια, που αυτό το σκορ ήταν μόλις το δεύτερο προβάδισμα των Ισπανών σε όλο το παιχνίδι μετά το... 2-3 που προηγήθηκαν με 78 δευτερόλεπτα από την έναρξη του παιχνιδιού. 

Το παιχνίδι, στη μεγαλύτερη διάρκειά του, ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Ολυμπιακού, που προηγήθηκε μέχρι και με 16 πόντους, 53-37, στις αρχές της τρίτης περιόδου. Η Βαλένθια πλησίασε πρωτίστως κάνοντας ένα σερί 56-47 και έπειτα έφερε το παιχνίδι στην εμβέλειά της, προκειμένου να έχει πιθανότητες να το διεκδικήσει. 

Ο Ολυμπιακός κρατούσε το προβάδισμα, αλλά η αλληλουχία των γεγονότων υπήρξε καταδικαστική για τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα. Οι «ερυθρόλευκοι» διάλεξαν να κάνουν δύο φορές φάουλ με τη διαφορά στους δύο πόντους: την πρώτη έμοιαζε να αποδίδει, καθώς ο Κρις Τζόουνς έχασε την πρώτη βολή του στο 81-79 και έβαλε τη δεύτερη. 

Η επόμενη, όμως, ήταν που κόστισε. Η Βαλένθια έκανε φάουλ στον Κώστα Σλούκα, που ευστόχησε στην πρώτη από τις δύο βολές του και ο Ολυμπιακός έκανε ξανά φάουλ τρία δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Παρ' ότι δεν φαινόταν ότι ήταν πάνω στην προσπάθεια του Τζόουνς, οι διαιτητές έδωσαν τρεις βολές και στο challenge που ζήτησαν δεν άλλαξαν την απόφασή τους. 

Ο Τζόουνς δεν αστόχησε αυτήν τη φορά. Ο Ολυμπιακός είχε ακόμα μία ευκαιρία και ο Σλούκας πήρε την μπάλα, παρ' όλα αυτά αστόχησε στην προσπάθειά του να χαρίσει τη νίκη στους «ερυθρόλευκους». Σε αυτήν τη φάση ο Βίκτορ Κλαβέρ έκανε σίγουρα επαφή με το χέρι του διεθνή γκαρντ, αλλά οι διαιτητές δεν χρέωσαν φάουλ και οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν δικαίωμα να κάνουν challenge. Επιπροσθέτως, υπάρχει αμέσως μετά κόψιμο του Γουέμπ στον Πίτερς, ο οποίος προσπάθησε με φόλοου να πετύχει το καλάθι της νίκης. 

Οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν τη δεύτερη διαδοχική ήττα τους ύστερα από το 88-83 με τη Μονακό και πια έχουν 4-2, ενώ είναι ασφαλές να ειπωθεί ότι μετά το ονειρεμένο ξεκίνημα υπήρξε προσγείωση και, φυσικά, ανάδειξη του... μακρόθεν της διοργάνωσης, μια και οι τρεις νίκες στην Ισπανία πια μοιάζουν ως... μη γενόμενες, αν και θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν προϊόντος του χρόνου. 

Πάντως, πήγαν χαμένοι οι 20 πόντοι του Σάσα Βεζένκοφ, μαζί με το ατομικό ρεκόρ του με 7 ασίστ, αλλά και ο Ιωβηλαίος του Κώστα Παπανικολάου, που έφτασε τους 2.000 πόντους στην Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 28-22, 47-34, 71-58, 82-83.

Ολυμπιακός (Γ. Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 12, Κάαναν 3, Λαρεντζάκης 1, Φαλ 10, Σλούκας 11, Βεζένκοφ 20, Παπανικολάου 9, Μπόλομποϊ, Πίτερς 3, Μπλακ 9, ΜακΚίσικ 4.

Βαλένθια (Άλ. Μουμπρού): Χάρπερ 9, Κλαβέρ 7, Πουέρτο 3, Πρέπελιτς 5, Γουέμπ 9, Λόπεθ-Αροστέγκι 4, Τζόουνς 17, Ράντεμπο 2, Ντούμπλιεβιτς 17, Αλεξάντερ 10.