Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
bala_basket
Sports

ΕΟΚ: Ψηφιοποίησε όλο το αρχείο της, θησαυρός για το ελληνικό μπάσκετ

Τα στατιστικά παλαιότερων παιχνιδιών, αλλά και ατομικών ρεκόρ, πλέον θα αναζητούνται και κυρίως θα βρίσκονται στο Ίντερνετ

Σπουδαία νέα για τους μπασκετόφιλους, ιδίως τους θαυμαστές των παλαιότερων εποχών, ακόμα και πριν από το 1987 και την κατάκτηση του Eurobasket από την Εθνική ομάδα. 

Πλέον δεν θα είναι κυνήγι χιμαιρών η αναζήτηση παλαιότερων παιχνιδιών μπάσκετ στη διάσταση της στατιστικής. 

Η προσπάθεια πολλών ετών προσφέρει πλέον έναν ανεκτίμητης αξίας θησαυρό σε κάθε φίλο του ελληνικού μπάσκετ. Η ΕΟΚ ψηφιοποίησε τα στατιστικά και τα φύλλα παιχνιδιών πολλών δεκαετιών, με αποτέλεσμα στην ιστοσελίδα eokbasket.sportstats.gr να μπορεί να βρει κάθε αθλητής, εν ενεργεία ή παλαίμαχος, κάθε ηλικίας, πληροφορίες από αγώνες, από σεζόν, πόντους, στατιστικά, διαιτητές, οτιδήποτε μπορεί να προκύψει από έναν αγώνα στον οποίο έχει συμμετάσχει.

Για παράδειγμα, υπάρχει κατηγορία στην οποία μπορεί να βρει κάποιος τους αθλητές με τις περισσότερες συμμετοχές, με τους περισσότερους πόντους και με τα περισσότερα τρίποντα στην ιστορία της Α2 (TOP-100), αλλά και τις αθλήτριες με τις περισσότερες συμμετοχές, τους περισσότερους πόντους και τα περισσότερα τρίποντα στην Α1 Γυναικών. Αν κάποιος επιλέξει τον ρέκορντμαν συμμετοχών και πόντων στην Α2, Κώστα Τότσιο, τότε θα ανοίξει μία καρτέλα με το βιογραφικό του (ηλικία, θέση, ομάδες) και από κάτω όλες οι σεζόν του σε πρωταθλήματα ανδρών, πρωταθλήματα εφήβων (!) και κύπελλα Ελλάδας. Κάθε σεζόν ανοίγει σε νέα καρτέλα και σε κάθε σεζόν υπάρχουν όλοι οι αγώνες που είναι επίσης clickable και οδηγούν επίσης σε νέα καρτέλα με όλες τις πληροφορίες, ακόμη και με το φύλλο αγώνα που έχει συνταχθεί από τη γραμματεία.

Υπάρχει section για την εύρεση αθλητών και αθλητριών, ξεχωριστό section για την εύρεση ομάδων, διαφορετικό για την εύρεση αγώνων, σε ένα αρχείο με ασύλληπτο βάθος, που ξυπνάει αναμνήσεις και θα βοηθήσει χιλιάδες αθλητές, πρώην και εν ενεργεία, να βρουν κάθε πληροφορία και κάθε επίδοση από την καριέρα τους στα παρκέ των εθνικών κατηγοριών.