«Κωλοτούμπα» έκαναν οι διοργανωτές του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ και η FIFA, καθώς ανακοίνωσαν ότι… απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ έξω από τα γήπεδα.

Η επίσημη ανακοίνωση της FIFA έρχεται μετά τις έντονες πιέσεις που άσκησε η βασιλική οικογένεια του Κατάρ στην ομοσπονδία, μόλις 48 ώρες πριν από την έναρξη του τουρνουά.

Η συμφωνία της FIFA με το Κατάρ, που υφίστατο μέχρι σήμερα, προέβλεπε ότι μπίρες και άλλα αλκοολούχα ποτά θα μπορούσαν να πωλούνται έξω από τα γήπεδα, σε συγκεκριμένες ζώνες φιλάθλων, κάτι που πλέον δεν ισχύει.

Όσοι θέλουν να προμηθευθούν αλκοόλ μπορούν να το κάνουν σε εξουσιοδοτημένα ξενοδοχεία και εστιατόρια, όπου το αλκοόλ επιτρέπεται υπό κανονικές συνθήκες.

Η απόφαση είναι δεδομένο ότι θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στη FIFA και θα την οδηγήσει σε σύγκρουση με την Budweiser, έναν από τους μεγαλύτερους χορηγούς, με την οποία είχε υπογράψει συμφωνία πολλών εκατομμυρίων.

Μουντιάλ 2022: Τι αναφέρει για το αλκοόλ η FIFA

Σε επίσημη ανακοίνωσή της η FIFA αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «κατόπιν συζητήσεων των διοργανωτών και της FIFA, ελήφθη απόφαση να αφαιρεθούν τα σημεία πώλησης μπίρας έξω από τα γήπεδα όπου θα διεξάγονται οι αγώνες».

Τονίζει ότι δεν επηρεάζεται η πώληση της μπίρας Bud Zero (σ.σ.: είναι χωρίς αλκοόλ) και διαβεβαιώνει ότι η ίδια και οι Αρχές του Κατάρ θα συνεχίσουν να εργάζονται ώστε τα γήπεδα και οι γύρω χώροι τους να παρέχουν μια διασκεδαστική και ευχάριστη εμπειρία για όλους τους φιλάθλους.

Η ανακοίνωση της FIFA