Όταν ο Αλφόνσο Ντέιβις έβαλε στο 2' μπροστά στο σκορ τον Καναδά επί της Κροατίας, στο παιχνίδι που έκλεισε τη δεύτερη αγωνιστική για τον έκτο όμιλο του Παγκόσμιου Κυπέλλου, οι Βορειοαμερικανοί δεν έβαλαν μόνο το πρώτο γκολ στην Ιστορία τους στη διοργάνωση, αλλά διότι έκανε... διάβημα πρόκρισης. 


Είχε προηγηθεί το 2-0 του Μαρόκου με το Βέλγιο, ως εκ τούτου οι παίκτες του Τζον Χέρντμαν ήθελαν να βάλουν και το δεύτερο φαβορί στα σκοινιά. 

Δεν τους έγινε η χάρη. Προεξάρχοντος φυσικά του θρυλικού και αγήρω Λούκα Μόντριτς, οι Κροάτες, που είχαν ως στόχο να έχουν ισοφαρίσει μέχρι την ανάπαυλα, προηγούνταν: τα γκολ του Αντρέι Κράμαριτς και του, πρώην φορ της ΑΕΚ, Μάρκο Λιβάγια στο 36' και το 44' έβαλαν το συγκρότημα του Ζλάτκο Κράνιτσαρ στη θέση του οδηγού. 












Ο Κράμαριτς, με το δεύτερο προσωπικό γκολ του, «κλείδωσε» το ματς στο 70' και η αλλαγή Λόβρο Μάγερ έκλεισε το σκορ στις καθυστερήσεις. 




Την Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, στις 17:00 θα γίνει ο... κακός χαμός. Ενώ το Μαρόκο παίζει με τον αποκλεισμένο Καναδά, οι Κροάτες αντιμετωπίζουν τους Βέλγους, που πρέπει οπωσδήποτε να νικήσουν για να περάσουν, προκειμένου να μη μείνουν η «χρυσή φουρνιά» που απέτυχε να προκριθεί από τον όμιλο. 


Κροατία (Ζλ. Κράνιτσαρ): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα, Μόντριτς (86' Πάσαλιτς), Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (86' Μάγερ), Λιβάγια (60' Πέτκοβιτς), Κράμαριτς (73' Βλάσιτς), Πέρισιτς (86' Όρσιτς)
Καναδάς (Τζ. Χέρντμαν): Μπόριαν, Τζόνστον, Βιτόρια, Μίλερ, Λαριέα (62' Χόιλετ), Χάτσινσον (72' Αντεκούγκμπε), Εουστάκιο (46' Κονέ), Ντέιβις, Μπουκάναν, Λάριν (46' Οσόριο), Ντέιβιντ (72' Καβαλίνι).