Στο «Ahmed bin Ali», η Ουαλία ούτως ή άλλως κυνηγούσε ανεμόμυλους, αφού ήθελε μεγάλο σκορ και να μην υπάρχει νικητής στο ΗΠΑ-Ιράν και η Αγγλία την... έβγαλε από τη δύσκολη θέση, αφού στο δεύτερο ημίχρονο έφτασε στην άνετη νίκη με σκορ 3-0. Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ πήρε την πρωτιά στο δεύτερο όμιλο του Παγκόσμιου Κυπέλλου και το βράδυ της Κυριακής, 4 Δεκεμβρίου, θα παίξει απέναντι στη Σενεγάλη για τη φάση των «16».







Ήταν ένα βρετανικό ντέρμπι με δύο διαφορετικούς ύμνους και η ελπίδα, που είναι η δεύτερη φύση του ποδοσφαίρου στην προλεκτική διάστασή του, κράτησε για τους Ουαλούς ώσπου ένα από τα ανώτερα είδη στο γήπεδο απλοποίησε την κατάσταση. Ο Ρόμπερτ Πέιτζ, προπονητής της εθνικής Ουαλίας, έβγαλε στο ημίχρονο τον Γκάρεθ Μπέιλ, χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο λόγος -δηλαδή αν επρόκειτο για τακτική κίνηση ή για τραυματισμό- και, μέσα από στημένη φάση, στο 50', ο Μάρκους Ράσφορντ πέτυχε το γκολ από εκτέλεση φάουλ, το πρώτο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, και το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε εκεί. 


Αν είχαν κουράγια οι Ουαλοί, εξαφανίστηκαν αμέσως μετά: ένας συνδυασμός έφερε στο 52' το γκολ του Φιλ Φόντεν και εκεί, ουσιαστικά, οι αντίπαλοι της Αγγλίας παραδόθηκαν πλήρως. Η αντίσταση, αν υπήρξε, ήταν ελλιπής. Οι παίκτες του Σάουθγκεϊτ, που έβαλε στο παιχνίδι μέχρι και τον... Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, δεν εκβίασαν καταστάσεις, παρ' ότι διατήρησαν το γρήγορο τέμπο τους, πιθανώς ανίκανοι να κάνουν αλλιώς. 





Ο Ράσφορντ σκόραρε και στο 68', από πάσα του Κέβιν Φίλιπς, ενώ η Αγγλία είχε ευκαιρίες και για τέταρτο γκολ. Αυτό μπορεί να ήταν και το τελευταίο παιχνίδι του Γκάρεθ Μπέιλ, που δεν ήταν στο επίπεδο φυσικής κατάστασης που απαιτείτο στο τουρνουά, με την εθνική Ουαλίας. 





Ουαλία (Ρ. Πέιτζ): Γουόρντ, Νέκο Γουίλιαμς (36' Ρόμπερτς), Ρόντον, Μέπαμ, Ντέιβις (59' Μορέλ), Ράμσεϊ, Αμπάντου, Άλεν (81' Κόλγουιλ), Μπέιλ (46' Τζόνσον), Μουρ, Τζέιμς (77' Χάρι Γουίλσον).
Αγγλία (Γκ. Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ (57' Αλεξάντερ-Άρνολντ), Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο (65' Τρίπιερ), Χέντερσον, Ράις (58' Φίλιπς), Φόντεν, Μπέλιγχαμ, Ράσφορντ (75' Γκρίλις), Κέιν (58' Κάλουμ Γουίλσον).