Μετά τη νίκη της Αργεντινής επί της Πολωνίας με σκορ 2-0, για την τρίτη αγωνιστική του γ' ομίλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ένα περίεργο στατιστικό έκανε την εμφάνισή του, αναδίδοντας... μεταφυσικό άρωμα. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η εκπληκτική επέμβαση του Βόιτσεχ Σέζνι στο πέναλτι του Λιονέλ Μέσι στο 38', ήταν ένα γράμμα πασπαλισμένο με νεραϊδόσκονη από την Ιστορία στην επικείμενη πρωταθλήτρια κόσμου εθνική Αργεντινής. 

Σύμφωνα με αυτό, ο Μάριο Κέμπες είχε χάσει πέναλτι για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 1978, που έγινε στην Αργεντινή, στην ήττα με σκορ 1-0 από την Ιταλία, ενώ ο Ντιέγκο Μαραντόνα είχε αστοχήσει από την άσπρη βούλα στο αντίστοιχο ματς με τη Βουλγαρία, στο οποίο η «αλμπισελέστε» νίκησε 2-0. 



Επρόκειτο για μια πολύ γοητευτική ιστορία που έμοιαζε ιδιαιτέρως με ραβασάκι, γι' αυτό κιόλας αναπαρήχθη, καθώς γενικότερα τέτοιες ιστορίες και συμπτώσεις είναι μεγάλος πειρασμός, πολλώ δε μάλλον όταν η αναπαραγωγή πρέπει να γίνεται ταχέως. Ουδεμία σχέση, όμως, είχε με την αλήθεια. Όχι απλώς δεν έχασαν πέναλτι ο Κέμπες και ο Μαραντόνα, αλλά αυτά τα παιχνίδια δεν είχαν καν πέναλτι. Επιπροσθέτως, ο πρώτος, ήρωας εκείνου του Παγκόσμιου Κυπέλλου, πριν 44 χρόνια, με έξι γκολ και δύο στον τελικό με την Ολλανδία, το 3-1 στο «Μονουμεντάλ» του Μπουένος Άιρες, στις 25 Ιουνίου, δεν σούταρε καν τα πέναλτι της ομάδας του, αφού γι' αυτά υπήρχε ο αρχηγός της «αλμπισελέστε», Ντανιέλ Πασαρέλα.