Ο Ροντρίγκο ντε Πολ ήταν ένας από τους παίκτες της Αργεντινής που αμφισβητήθηκαν πολύ για το αν άξιζε να είναι στην 11αδα του Σκαλόνι και να παίζει δίπλα στον Μέσι και τους άλλους αστέρες της «αλμπισελέστε».

Ωστόσο, με τις εμφανίσεις του στο Κόπα Αμέρικα το 2021 και ακόμα περισσότερο στα γήπεδα του Κατάρ για το Μουντιάλ 2022, το οποίο ολοκληρώθηκε με την Αργεντινή να σηκώνει την κούπα, ο δεξιός μπακ της Ατλέτικο Μαδρίτη μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος.


Αυτό, φαίνεται, ήταν και η αιτία που είπε λίγο περισσότερα από ό,τι έπρεπε κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών στα αποδυτήρια της Αργεντινής, καθώς ακούστηκε να λέει σε live του Νικολάς Οταμέντι «μπήκαμε για πάντα στην ιστορία. Όποιος με αμφισβήτησε, να μου πάρει π...».


Η συγκινησιακή φόρτιση του Ντε Πολ φαίνεται και στις αναρτήσεις του στο Instagram, όπου, μεταξύ άλλων, έγραψε στις λεζάντες των φωτογραφιών: «Ο κόσμος είναι δικός μας, μείναμε για πάντα στην ιστορία» και «Στην κορυφή η σημαία της Αργεντινής».


Παρ' όλα αυτά, ο Ροντρίγκο ντε Πολ είχε την έμπνευση να βγάλει μια «χρυσή» selfie με τον Λιονέλ Μέσι, καθώς χρυσό είναι το χρώμα της κούπας του Μουντιάλ την οποία χρησιμοποίησε για φόντο της φωτογραφίας που επίσης ανέβασε στο Instagram.