Οι Έλληνες γκασταρμπάιτερ στην Τουρκία ξέρουν, καλύτερα από όλους, ότι οι σχέσεις μεταξύ των λαών δεν έχουν ομοιότητες με τις σχέσεις μεταξύ των κρατών. 

Ο Τάσος Μπακασέτας, που είναι από τους πλέον αγαπητούς ενοίκους της Τραπεζούντας, έχει κάνει τους φίλους της Τραμπζονσπόρ να χαμογελάσουν πλειστάκις και δεν περίμενε το σεισμό της Δευτέρας, 6 Φεβρουαρίου, για να αναλάβει δράση. Το ματς για τα μπαράζ του Conference League, όμως, δημιούργησε στον ίδιο και όλους τους ποδοσφαιριστές της τουρκικής ομάδας μια άφατη λαχτάρα για επικράτηση. 



Έτσι, το 1-0 επί της Βασιλείας, με το γκολ του Γενς Στρούγκερ Λάρσεν στο 65', ήταν σχεδόν αναγκαίο για να χαμογελάσει κατατί το χειλάκι των φίλων της Τραμπζονσπόρ, που δημιούργησαν ένα συγκλονιστικό κορέο για το σεισμό στην Τουρκία



Μετά το παιχνίδι, ο διεθνής επιθετικός μέσος συγκίνησε με ένα μήνυμα στο instagram: «Το ποδόσφαιρο είναι πολλά περισσότερα από ένα παιχνίδι, αλλά τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από τις ανθρώπινες ζωές. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που χιλιάδες άνθρωποι υποφέρουν από τον χαμό των αγαπημένων τους ανθρώπων από το σεισμό, είχαμε μια αποστολή. Να προσπαθήσουμε να τους κάνουμε να χαμογελάσουν. Ακόμα και για 90 λεπτά. Να τους υποστηρίξουμε με τον τρόπο μας. Είμαστε μαζί σ' αυτό. ΥΓ. Τεράστιος σεβασμός σε όλους τους οπαδούς των ομάδων που ένωσαν τις φωνές τους μαζί μας, για να στείλουν το μήνυμα της ενότητας».