Θα ήταν ακόμα πιο σίγουρο το προβάδισμα της Σεβίλλης για τον τελικό του Europa League αν η Γιουβέντους δεν έβρισκε, τελευταία στιγμή, τον τρόπο να ισοφαρίσει τον πρώτο ημιτελικό στο Τορίνο, 1-1, με τον Φεντερίκο Γκάτι. Ο τελευταίος σκόραρε με κεφαλιά στο 90+7' και έτσι οι Ιταλοί απέφυγαν την ήττα, όπως διαφαινόταν από το γκολ του Γιουσέφ ελ Νεσίρι στο 26'. 

Από την άλλη μεριά, η Ρόμα νίκησε την Μπάγερ Λεβερκούζεν στο «Ολίμπικο», 1-0. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Εντοάρντο Μπόβε στο 63', Οι ρεβάνς είναι προγραμματισμένες για τις 18 Μαΐου, στις 22:00. 

Τις ίδιες μέρα και ώρα πρόκειται να γίνουν οι ρεβάνς των ημιτελικών του Conference League. Οι Ιταλοί δεν κατάφεραν να κρατήσουν το αήττητό τους την Πέμπτη, αφού η Βασιλεία πέρασε από τη Φλωρεντία, νικώντας 2-1 τη Φιορεντίνα. Το γκολ της νίκης έπεσε σαν... βόμβα στο «Αρτέμιο Φράνκι», αφού ο Ζεκί Αμντουνί σκόραρε για τους Ελβετούς στο 90+3'. Στον άλλο ημιτελικό, η Γουέστ Χαμ έκανε ανατροπή στο παιχνίδι με την Άλκμααρ στο Λονδίνο, 2-1, και πήρε ένα ελάχιστο προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. 

Γιουβέντους-Σεβίλλη 1-1











Ρόμα-Λεβερκούζεν 1-0










Φιορεντίνα-Βασιλεία 1-2









Γουέστ Χαμ-Άλκμααρ 2-1