Η κλήρωση για την πρώτη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, το Champions League, που έγινε στη Νιόν της Ελβετίας, έφερε τιτανομαχίες. Ιδιαίτερα το Μάντσεστερ Σίτι-Μπάγερν Μονάχου λογίζεται ως το κορυφαίο ζευγάρι της σειράς, καθώς πρόκειται για μία ομάδα που διαθέτει τον πιο φονικό επιθετικό του πλανήτη στο πρόσωπο του Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος έβαλε πέντε γκολ στο 7-0 επί της Λειψίας στο «City of Manchester», και που δεν έχει κατακτήσει ακόμη το τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά, και ένα μεγαθήριο που απέκλεισε με τυπικές διαδικασίες την Παρί Σεν Ζερμέν στον προηγούμενο γύρο και επιζητεί την κατάκτηση του έκτου Κυπέλλου Πρωταθλητριών στην ιστορία της. 

Ο ιταλικός «εμφύλιος», μεταξύ Μίλαν και Νάπολι, δεν αποφεύχθηκε, ενώ η Μπενφίκα θα παίξει με την Ίντερ σε ένα rematch του τελικού του... 1965, που οι Μιλανέζοι νίκησαν 1-0. Από αυτά τα ζευγάρια θα βγουν οι ομάδες που θα παίξουν μεταξύ τους στους ημιτελικούς. Το τελευταίο ζευγάρι, ο επικρατών του οποίου θα παίξει είτε με τη Μάντσεστερ Σίτι είτε με την Μπάγερν, είναι το πλέον... βαρετό, αφού Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι θα τεθούν αντιμέτωπες για τρίτη διαδοχική χρονιά σε διπλά παιχνίδια. Το 2021, στα ημιτελικά, οι Λονδρέζοι είχαν περάσει -και έφτασαν στην κατάκτηση του δεύτερου Champions League στην Ιστορία τους-. ενώ οι Καστιγιάνοι, 14 φορές πρωταθλητές Ευρώπης, τα κατάφεραν πέρυσι στα προημιτελικά. 

Όλα τα παιχνίδια αρχίζουν στις 22:00 ώρα Ελλάδος. 

Το πρόγραμμα των προημιτελικών στο Champions League 


Τρίτη 11 Απριλίου
Μπενφίκα-Ίντερ
Μάντσεστερ Σίτι-Μπάγερν Μονάχου

Τετάρτη 12 Απριλίου
Ρεάλ Μαδρίτης-Τσέλσι
Μίλαν-Νάπολι

Τρίτη 18 Απριλίου
Τσέλσι-Ρεάλ Μαδρίτης
Νάπολι-Μίλαν

Τετάρτη 19 Απριλίου
Ίντερ-Μπενφίκα
Μπάγερν Μονάχου-Μάντσεστερ Σίτι

Το πρόγραμμα των ημιτελικών θα ανακοινωθεί στις 19 Απριλίου 2023, μετά τους επαναληπτικούς των προημιτελικών. Τα πιθανά ζευγάρια είναι τα εξής: Μίλαν ή Νάπολι με Μπενφίκα ή Ίντερ και Ρεάλ Μαδρίτης ή Τσέλσι με Μάντσεστερ Σίτι ή Μπάγερν.