Αν, ύστερα από το επιβλητικό 4-1 της Μάντσεστερ Σίτι επί της Άρσεναλ στο «Etihad» για την εμβόλιμη αγωνιστική της Premier League το μάτι πέσει πάνω μόνο στη βαθμολογία, θα ξεγελαστεί. Οι «κανονιέρηδες» είναι ακόμη πρωτοπόροι, με 75 βαθμούς, ενώ η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ακολουθεί με 73

Η αλήθεια, όμως, δεν κρύβεται σε αυτήν τη διαφορά όσο στην απόσταση των παιχνιδιών που έχουν παίξει οι δύο ομάδες. Η Σίτι έχει δώσει μόνο 31, ενώ η Άρσεναλ, 33. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και μία νίκη να πετύχουν οι πρωταθλητές Αγγλίας το 2021 και το 2022 σε αυτά τα δύο εξ αναβολής παιχνίδια τους, θα περάσουν μπροστά στη βαθμολογία με μόνο τρεις αγωνιστικές να απομένουν για τη λήξη. 

Αυτήν τη στιγμή, και ύστερα από την πειστική παράσταση με τα δύο γκολ του Κέβιν ντε Μπρόινε, ο οποίος έκανε ιδανική σέντρα στον Τζον Στόουνς για το 2-0, και το γκολ του Έρλινγκ Χάαλαντ (33o σε 29 συμμετοχές στην Premier League και 49ο σε 43 παιχνίδια με την μπλε φανέλα) στις καθυστερήσεις, αφού η Άρσεναλ μείωσε στο σκορ με τον Ρομπ Χόλντινγκ, δεν υπάρχει άνθρωπος στο Ηνωμένο Βασίλειο που να θεωρεί ότι η Σίτι μπορεί να χάσει το πρωτάθλημα. Στα τελευταία 10 παιχνίδια, δηλαδή μετά την ήττα της 1-0 από την Τότεναμ στις 5 Φεβρουαρίου, έχει εννιά νίκες και μία ισοπαλία, ενώ η Άρσεναλ τρεις ισοπαλίες και μία ήττα στα τελευταία τέσσερα. 

Η Μάντσεστερ Σίτι θέλει να γίνει η τέταρτη ομάδα στην Ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που παίρνει τρία διαδοχικά πρωταθλήματα, ύστερα από τη Χάντερσφιλντ (1924-26), την Άρσεναλ (1933-35) και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1999-01), την οποία, ειρήσθω εν παρόδω, θα αντιμετωπίσει τον τελικό Κυπέλλου Αγγλίας. 

Η Λίβερπουλ, από τη μεριά της, νίκησε 2-1 στο Λονδίνο τη Γουέστ Χάμ και έφτασε στους 53 βαθμούς, αλλά έχει ελάχιστες ελπίδες για το Champions League, αφού είναι έξι πίσω από Νιούκαστλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά με δύο ματς περισσότερα. Η Τσέλσι παραμένει παραπαίουσα έπειτα από την ήττα εντός έδρας, 2-0, από την Μπρέντφορντ, ενώ, ύστερα από το 3-1 επί της Μπράιτον, η Νότιγχαμ Φόρεστ έφτασε τους 30 βαθμούς σε 33 παιχνίδια και ανέβηκε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η Λέστερ έχει 29, η Έβερτον 28 με παιχνίδι λιγότερο και η Σαουθάμπτον 24, σε 32 ματς.