Εκ του αποτελέσματος, ο καβγάς στο «WinZink Center» μεταξύ των παικτών της Ρεάλ Μαδρίτης και της Παρτίζαν Βελιγραδίου ευνόησε τους πρώτους. Οι Ισπανοί έπαιξαν σε εχθρική έδρα, στη «Σταρκ Αρένα», και κατάφερε να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στο Final 4 της Euroleague, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί από τις 19 έως τις 21 Μαΐου στο Κάουνας. 

Η Ρεάλ νίκησε 82-80 το συγκρότημα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στο τρίτο ματς των Playoff και μείωσε τη σειρά σε 2-1. Από τη μεριά της, η Μονακό προέβη σε θεαματική ανατροπή. Ενώ ηττήθηκε στο πρώτο παιχνίδι της στο Μόντε Κάρλο από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, μπόρεσε, όχι μόνο να ισοφαρίσει τη σειρά αλλά, να πάρει και το προβάδισμα με το «διπλό» στο «Γιαντ Ελιάου», σκορ 83-78. 

Ο Ολυμπιακός καλείται να κάνει το ίδιο στην Κωνσταντινούπολη, όπου το βράδυ (20:45) της Τετάρτης, 3 Μαΐου, θα αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε με τη σειρά στο 1-1, ενώ η Ζάλγκιρις Κάουνας, που φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα την ίδια μέρα στις 20:00, αν χάσει αποκλείεται, αφού οι Καταλανοί προηγούνται 2-0