Αν αναλογιστεί κάποιος το λάθος του Γουόκαπ, που οδήγησε στο σουτ του Γκούντουριτς με 3,9 δευτερόλεπτα για τη λήξη του τρίτου προημιτελικού του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη για τη Euroleague, αλλά και το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα βρίσκονταν ένα ματς πριν τον αποκλεισμό, το οποίο θα έπρεπε να παίξουν εκτός έδρας, το καλάθι του Κώστα Σλούκα στο μηδέν, που χάρισε στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα τη νίκη 72-71, έχει πολλαπλά οφέλη. 

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης τρελάθηκε στα αποδυτήρια.


Ο Έλληνας πόιντ γκαρντ δεν μπήκε ζεστός στα δύο πρώτα ματς, αλλά αυτό της Τετάρτης, με τους 25 πόντους, τις έξι ασίστ και το 34 στο PIR, ήταν ένα μικρό αριστούργημα. 

Στις δηλώσεις μετά τη λήξη του παιχνιδιού, ο Σλούκας τόνισε: «Ήρθαμε εδώ και γνωρίζαμε ότι ήταν δύσκολο να παίξουμε εναντίον αυτής της ομάδας. Πάντα είναι προετοιμασμένοι και έχουν σκληρή έδρα. Κάτι που το είδαμε. Ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά στις κρίσιμες στιγμές ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Μπορεί να έβαλα εγώ το τελευταίο σουτ αλλά συνολικά παίξαμε καλή άμυνα.

Στην επίθεση μπορεί να μην είχαμε κάποιες καλές αποφάσεις, αλλά η ουσία είναι ότι κάναμε το 2-1 και έχουμε δύο ευκαιρίες για να πάρουμε την πρόκριση ξεκινώντας σε δύο ημέρες. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολα».

Σε ό,τι αφορά το τελευταίο σουτ, είπε: «Έμεναν τρία δευτερόλεπτα για το τέλος και είπα ότι θα πάρω εγώ την ευθύνη γιατί ένιωθα καλά. Μου έγινε ένα καλό pick, έπαιξα ένας εναντίον εντός και ευστόχησα. Μπορεί και να αστοχούσα».

Ο Ολυμπιακός προηγείται 2-1 στη σειρά και την Παρασκευή, στις 20:45, θα έχει μόνος του τέταρτο προημιτελικό. Η Μπαρτσελόνα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, δικαιώνοντας το χαρακτηρισμό του φαβορί, νίκησε 77-66 τη Ζάλγκιρις στο Κάουνας, όπου θα επιστρέψει για το Final 4 από τις 19 έως τις 21 Μαΐου, αφού έκανε το 3-0 στη σειρά. 

Την Πέμπτη, στις 21:30, η Παρτίζαν υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τέταρτο ημιτελικό στο Βελιγράδι και με νίκη θα προκριθεί στο Final 4 του Κάουνας, αλλιώς η σειρά θα πάει στη Μαδρίτη. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ, από τη μεριά της, φιλοξενεί στις 21:05 τη Μονακό. Οι Ισραηλινοί χρειάζεται να επικρατήσουν το δίχως άλλο, προκειμένου η σειρά να πάει στο Μόντε Κάρλο. Αν οι Μονεγάσκοι νικήσουν, θα «σφραγίσουν την πρόκριση στο πρώτο Final 4 της Ιστορίας τους.