Δεν πρόκειται μόνο για το συμβάν στο «Μεστάγια», βέβαια. Θα θυμάται κάποιος ότι πριν από ένα Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο Μαδρίτης για το Copa del Rey, οι οπαδοί των «ροχιμπλάνκος» είχαν κρεμάσει ένα κουκλάκι με τη φανέλα του Βινίσιους ζούνιορ από μία γέφυρα δίπλα στο προπονητικό κέντρο των «μερένχες» και είχαν γράψει «Η Μαδρίτη σιχαίνεται τη Ρεάλ».

Ο Βινίσιους έχει πέσει θύμα ρατσισμού στο σημείο που έχουν γίνει μόνο για περιστατικά εις βάρος του εφτά συλλήψεις, τρεις μετά το πρόσφατο παιχνίδι με τη Βαλένθια στο «Μεστάγια» για τη Liga. Το πρωτάθλημα της Ισπανίας έχει αποκληθεί «ρατσιστικό», με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Liga να μιλήσει. Ο Χαβιέρ Τέμπας ζήτησε να υπάρχει σωστή ενημέρωση πριν αποδίδονται τέτοιοι χαρακτηρισμοί, ωστόσο ο 22χρονος Βραζιλιάνος της Ρεάλ αντέδρασε, κάνοντας λόγο για υποκρισία. 



Στο επικείμενο Ρεάλ Μαδρίτης-Ράγιο Βαγεκάνο για τη Liga, οι «μερένχες» αναμενόταν να στηρίξουν διττά τον παίκτη τους, ωστόσο αυτοί που το έκαναν σίγουρα ήταν οι φορείς στο Ρίο ντε Ζανέιρο, όπου γεννήθηκε. 



Εκεί το βράδυ της Δευτέρας, το διάσημο άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή, ο Εσταυρωμένος, που θεωρείται κι ένα από τα επτά θαύματα του σύγχρονου κόσμου, έμεινε στο σκοτάδι για μία ώρα. Μια ισχυρά συμβολική πρωτοβουλία από τους τοπικούς ιθύνοντες που αποφάσισαν να σβήσουν τα φώτα στο παγκοσμίας εμβέλειας μνημείο προκειμένου να στείλουν το μήνυμά τους υπέρ του 23χρονου Βραζιλιάνου σταρ, ο οποίος και δήλωσε συγκινημένος στη θέα της τρομερής αυτής εικόνας για χάρη του. 

Οι Βραζιλιάνοι λατρεύουν το άγαλμα, οπότε η κίνηση περιποιεί ύψιστη υποστήριξη για τον Βίνι, ο οποίος τόνισε: «Μαύρος και επιβλητικός. Ο Χριστός ο Λυτρωτής ήταν ακριβώς έτσι. Μια δράση αλληλεγγύης που με συγκινεί. Θέλω όμως πάνω από όλα να εμπνεύσω και να φέρω περισσότερο φως στον αγώνα μας.

Εκτιμώ πραγματικά όλη αυτή την αλυσίδα στοργής και υποστήριξης που έλαβα τους τελευταίους μήνες. Τόσο στη Βραζιλία όσο και σε όλο τον κόσμο. Ξέρω ακριβώς ποιος είναι ποιος. Βασιστείτε πάνω μου γιατί οι καλοί είναι η πλειονότητα και δεν θα τα παρατήσω.

Έχω σκοπό στη ζωή και αν πρέπει να υποφέρω όλο και περισσότερο για να μην περάσουν οι επόμενες γενιές παρόμοιες καταστάσεις, είμαι έτοιμος και προετοιμασμένος».



View this post on Instagram

A post shared by MARCA (@marca)