Συνεχίζει να απασχολεί έκδηλα την Ισπανία και τα διεθνή Μέσα το θέμα του Βινίσιους τζούνιορ, με τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε στο «Μεστάγια». 

Ο πρόεδρος της Liga, Χαβιέρ Τέμπας, ζήτησε συγγνώμη την Τετάρτη (24/5) για τη διαδικτυακή ατάκα του εναντίον του άσου της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους Τζούνιορ, μετά την κίνηση του Βραζιλιάνου να στραφεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διαμαρτυρηθεί για ρατσιστικές προσβολές που υπέστη κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Βαλένθια και την αδράνεια που έδειξε σύμφωνα με τον ίδιο η διοργανώτρια αρχή.

«Λοιπόν, φαίνεται ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν πολύ καλό, σωστά;», είπε ο Τέμπας σε συνέντευξή του στο Reuters, αναφερόμενος στα πολύ πρόσφατα σχόλιά του στο twitter, όπου πρότεινε στον Βινίσιους να μάθει περισσότερα για το τι κάνει η Liga «πριν επικριθεί» για την καταπολέμηση του ρατσισμού. «Προς όλους εκείνους που κατάλαβαν ότι αυτό ήταν ένα λάθος λόγω της μορφής και του τάιμινγκ πρέπει να ζητήσω συγνώμη», είπε ο πρόεδρος της Liga, προσθέτοντας ότι δεν ήταν πρόθεσή του να επιτεθεί στον Βινίσιους: «Ζητώ συγγνώμη από τον Βινίσιους και από οποιονδήποτε κατάλαβε ότι επιτέθηκα στον Βινίσιους».

Πάντως, τόνισε ότι η Liga δεν έχει την αρμοδιότητα να επιβάλει κυρώσεις στις ομάδες, όπως τιμωρία έδρας και αφαίρεση βαθμών, αλλά και ποινή σε παίκτες. 

Ωστόσο, οι κινήσεις υποστήριξης συνεχίζονται για τον Βίνι. Η Ρεάλ στο μπάσκετ, αφού κατέκτησε τη Euroleague την περασμένη Κυριακή, επέστρεψε αντιμετωπίζοντας την Μπέτις για το πρωτάθλημα και οι παίκτες της, στο ζέσταμα, φόρεσαν φανέλες με το όνομα του Βινίσιους στην πλάτη.