Με θεία δίκη, σε σχέση τουλάχιστον με την επίθεση των οπαδών της Φιορεντίνα σε παμπ της Πράγας το απόγευμα της Τετάρτης, που στέγαζε τους φίλους της Γουέστ Χαμ, έμοιαζε ο τελικός του Europa Conference League. 

Τρεις μέρες πριν κλείσει η χρονιά με το σπουδαιότερο παιχνίδι συλλόγων στην Ευρώπη, τον τελικό του Champions League που φέτος είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο, 10 Ιουνίου, στις 22:00 στο «Ατατούρκ», η Ιταλία «υποφέρει» από δεύτερο χαμένο τελικό. Αυτήν τη φορά, η Γουέστ Χαμ είναι ο θύτης και η Φιορεντίνα το θύμα.

Τα «σφυριά» νίκησαν 2-1 και μάλιστα με γκολ στο 90', από τον Τζάροντ Μπόουεν, ο οποίος πήρε τη θέση του στη μυθολογία ηρώων της Γουέστ Χαμ, γιατί όχι δίπλα στον Μπόμπι Μουρ και τον Τζεφ Χαρστ, αλλά και τον Άλαν Σίλι, τον ποδοσφαιριστή που έκανε τα δύο γκολ στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1965, με τη Μόναχο 1860, για το 2-0 που έδωσε τα σφυριά τον πρώτο και μοναδικό μεγάλο (υπάρχει και η κατάκτηση του καλοκαιρινού Ιντερτότο, το 1999) ευρωπαϊκό τίτλο τους. 

Το παιχνίδι στιγματίστηκε από αντικείμενα που πέταξαν οι Άγγλοι χούλιγκαν στον αγωνιστικό χώρο. Η Γουέστ Χαμ του Ντέιβιντ Μόγες προηγήθηκε με τον Σαΐντ Μπενραχμά στο 62', ενώ ο Τζάκομο Μποναβεντούρα ισοφάρισε στο 67' για τους Ιταλούς.