Το κομβικό σημείο της σεζόν για τη Μάντσεστερ Σίτι, ήταν η ισοπαλία με τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο «Σίτι Γκράουντ», το 1-1 της 18ης Φεβρουαρίου 2023. Ήταν ύστερα από αυτό το ματς που οι παίκτες έκαναν σύσκεψη στην οποία ενορχηστρώθηκε μία εντυπωσιακή αντεπίθεση, στην οποία πέτυχε 20 νίκες και είχε τέσσερις ισοπαλίες και μόλις μία ήττα (ένα εντελώς αδιάφορο 1-0 από την Μπρέντφορντ την τελευταία αγωνιστική της Premier League). 

Σε αυτό το ματς σημειώθηκε το εξής σκηνικό: οι φίλοι της Νότιγχαμ τραγούδησαν, προς τους οπαδούς της Σίτι που βρέθηκαν στο εκτός έδρας ματς, «Πρωταθλητές Ευρώπης, δεν θα το τραγουδήσετε ποτέ αυτό». Οι υποστηρικτές των πολιτών απάντησαν με το «Πρωταθλητές Ευρώπης, δεν είχατε καν γεννηθεί». Όμως, εκείνοι της Φόρεστ είπαν την τελευταία λέξη: «Πρωταθλητές Ευρώπης, δεν θα είστε ζωντανοί». 



Ο Έρλινγκ Χάαλαντ θυμήθηκε ακριβώς αυτήν τη στιγμή στην παρέλαση με την οποία γιορτάστηκε το τρεμπλ για τη Σίτι. Σφραγίστηκε, η ιστορική επιτυχία, με τη νίκη επί της Ίντερ 1-0 στον τελικό του Champions League στο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης. 

Ο 22χρονος Νορβηγός, μιλώντας στους φίλους της ομάδας στο Μάντσεστερ, μιμήθηκε τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. «Ο Χάαλαντ είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο», είπε με βραχνιασμένη φωνή και, για να δείξει ότι έχει μνήμη ελέφαντα, συνέχισε: «Έχω μόνο ένα τραγούδι να τραγουδήσω -μόνο ένα. Το ακούω αρκετά συχνά τους τελευταίους μήνες που είμαι εδώ, οπότε θέλω να το τραγουδήσω. Και οι άνθρωποι που το τραγουδούν είναι οι άνθρωποι με τους οποίους παίζουμε. Το τραγούδι πάει κάπως έτσι... Πρωταθλητές Ευρώπης... Δεν θα το τραγουδήσετε ποτέ αυτό!»



Ο φορ της Σίτι με τα 52 γκολ και τις εννιά ασίστ στα 53 φετινά παιχνίδια εμφανίστηκε με... χρυσές πιτζάμες. Ίδιο ρούχο, αλλά διαφορετικό σύνολο, φορούσε στη συγκέντρωση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τώρα, βρήκε μιμητή στο πρόσωπο του Τζακ Γκρίλις.