Πράξη που να δείχνει την υποτυπώδη, έστω στοιχειώδη, ωριμότητα από τον Νεϊμάρ δεν έρχεται εύκολα στο μυαλό. Στον Βραζιλιάνο έπεσε όλο το ποδοσφαιρικό ταλέντο του κόσμου λες και έγκειτο στο πλαίσιο φάρσας, για να προσβάλλεται το θυμικό των ποδοσφαιρόφιλων που ένας άνθρωπος με χαλεπή επαγγελματική συνείδηση είναι τόσο καλός σε αυτό που κάνει, ώστε ούτως ή αλλιώς να έχει γίνει ζάπλουτος. 

Η Μπρούνα Μπιανκάρντι, σύντροφος του Νεϊμάρ, ξέρει ότι οι αποκλίσεις στην προσωπική ζωή του με το δράμα στο τερέν είναι ελάχιστες. 



Η Βραζιλιάνα πρόκειται να φέρει στον κόσμο το παιδί του πλέον 31χρονου ποδοσφαιρικού σταρ, παρ' όλα αυτά δεν απαιτεί πίστη σε ό,τι αφορά τον ίδιο. Έτσι, μάλλον γλιτώνει πολύτιμο χρόνο. Η Μπιανκάρντι έχει βάλει τρεις όρους στον Βραζιλιάνο, ώστε η απιστία να περνά δίχως παρενέργειες. 



Αυτούς ανέφερε ο αρθρογράφος Ερλάν Μπάστος: «Πρέπει να είναι διακριτικός, να χρησιμοποιεί προφυλακτικό και να μην τις φιλάει στο στόμα». Το διακριτικός σημαίνει ότι δεν πρέπει να ανεβαίνουν φωτογραφίες στα social media με τη νέα κοπέλα. Αυτό φέρεται να άρχισε όταν ο Νεϊμάρ ξενοκοιμήθηκε λίγο μετά του Αγίου Βαλεντίνου.