Είναι μόλις 29 ετών! Κι όμως, θα έλεγε κάποιος πως ο Στέφανος Καπίνο βρίσκεται προς τη δύση της καριέρας του. Το αντίθετο, αφού οι τερματοφύλακες γίνονται ακόμα πιο ανταγωνιστικοί ακόμα και μετά τα 33 τους.

Πώς όμως βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση ένας τερματοφύλακας που θεωρήθηκε από τα μεγαλύτερα ταλέντα; Την εξήγηση μπορεί να τη δώσει ο ίδιος, που έχει ακόμα μια ευκαιρία να δώσει ώθηση στην καριέρα του, καθώς ο Παναιτωλικός ανακοίνωσε την απόκτηση του Καπίνο.

Γυρίζει στην Ελλάδα ύστερα από 5 χρόνια και ανεπιτυχή περάσματα σε Νότιγχαμ, Βέρντερ Βρέμης, Σαντχάουζεν, Αρμίνια Μπίλεφελντ, Μιετζ Λεγκνίτσα. Ο Παναγιώτης Αγριογιάννης (προπονητής τερματοφυλάκων), που είναι τώρα στον Ολυμπιακό, ήταν από τους πρώτους που πίστεψε στο ταλέντο του, όταν εργαζόταν στον Παναθηναϊκό. Τότε που ο Καπίνο, σε ηλικία 13 ετών και με μπόι 1,83 μ., πέρασε τις πύλες της Παιανίας σαν ένα σούπερ ταλέντο. Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Νίκαια, υποστήριζε τον Ολυμπιακό. Ωστόσο ο Αετός Κορυδαλλού, η πρώτη ομάδα του πλέον 29χρονου άσου, συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2007 και τον πήρε.

Στη Μάιντς

Τη σεζόν 2013-14 ανέβηκε στην πρώτη ομάδα, αλλά έπειτα από μόλις μία σεζόν πουλήθηκε στη Μάιντς αντί του ποσού των 2.250.000 ευρώ. Κι εκεί ένα χρόνο έμεινε, για να τον αποκτήσει ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι του 2015 αντί του ποσού των 2.000.000 ευρώ, όπως έλεγε το ρεπορτάζ της εποχής. Και στους αγαπημένους του «ερυθρόλευκους» είχε τα σκαμπανεβάσματά του, ενώ είχε επιλεγεί να γίνει ο αντικαταστάτης του Ρομπέρτο.

Το ύψος του (1,96 μ.) και η σωματοδομή του παρέπεμπαν στον Ισπανό... γίγαντα. Αλλά και οι ικανότητές του. Και πάλι, όμως, κάτι... στράβωσε στις λεπτομέρειες για τον Καπίνο, ο οποίος δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες των ανθρώπων της ομάδας κι ενώ είχε όλα τα εχέγγυα για να κάνει μια σπουδαία πορεία. Μετά ειδικά και από εκείνο το ματς στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, όπου ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με ανατροπή 3-2! Συνολικά ο Παναιτωλικός θα γίνει συνολικά η 9η ομάδα της καριέρας του. Εντυπωσιακό να έχει κάνει τόσες αλλαγές και είναι μόλις 29 ετών.

Αναμφίβολα θα ευθύνεται και ο ίδιος, που έχει πάρει πολλά μαθήματα στην επαγγελματική του καριέρα, κυρίως για την ταπεινότητα που πρέπει να έχει ώστε να πετύχει. Χρήζει μεγάλης ανάλυσης το πώς βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση: από ένα μεγάλο ταλέντο να κινδυνεύει να «χαθεί» τελείως από το ποδόσφαιρο. Θα πρέπει και οι ίδιος να δουλέψει με τον χαρακτήρα του, πέραν από τη δουλειά στο γήπεδο. Θα βρεθεί κάτω από τις οδηγίες του Γκαμπριέλ Σούρερ στον Παναιτωλικό.

Ο Αργεντινός άρχισε να ρωτάει για την περίπτωσή του τούς φίλους που απέκτησε στην Ελλάδα από τη διετία 2004-06 που ήταν στον Ολυμπιακό ως παίκτης. Πήρε πολλά καλά σχόλια, ενώ σημείωσε και τα μειονεκτήματα του Καπίνο. Είναι βέβαιος πως θα μπορέσει να αναδείξει τα καλά του χαρακτηριστικά και να τον βάλει ξανά στο... ποδοσφαιρικό κάδρο της Ελλάδας. Είναι από τα προσωπικά του στοιχήματα.

Από την άλλη πλευρά ο Στέφανος Καπίνο δεν θέλει να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Θα το παλέψει για να κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων στην ομάδα του Παναιτωλικού.