Ο Έντβιν φαν ντερ Σαρ, υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία και  εισήχθη εκτάκτως την Παρασκευή σε νοσοκομείο της Κροατίας, όπου έκανε διακοπές.

Ο 53χρονος παλαίμαχος θρυλικός τερματοφύλακας, του Άγιαξ, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Εθνικής Ολλανδίας, μεταφέρθηκε εκτάκτως στο νοσοκομείο με ελικόπτερο. 

Ο Άγιαξ με τη φανέλα του οποίου μεγαλούργησε, έστειλε μήνυμα υποστήριξης μόλις έγιναν γνωστά τα νέα, με τις πρώτες 24 ώρες να θεωρούνται κρίσιμες.

"Την Παρασκευή, ο Έντουιν φαν ντερ Σαρ είχε μια αιμορραγία στον εγκέφαλό του", αναφέρει η ανακοίνωση του Άγιαξ. "Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νοσοκομείο, στη μονάδα εντατικής θεραπείας και είναι σε σταθερή κατάσταση. Μόλις υπάρξουν πιο συγκεκριμένες πληροφορίες, θα ακολουθήσει ενημέρωση. Όλοι στον Άγιαξ εύχονται στον Έντουιν ταχεία ανάρρωση. Σε σκεφτόμαστε".



Ο Φαν ντερ Σαρ έχει κερδίσει το Champions League τόσο με τον Άγιαξ (1995) όσο και με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2008) κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Εκπροσώπησε επίσης την Ολλανδία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998, όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.


Ήταν, επίσης, φιναλίστ σε δύο τελικούς του Champions League με τη Γιουνάιτεντ, ενώ το τελευταίο του παιχνίδι πριν αποσυρθεί ήταν εναντίον της Μπαρτσελόνα στον τελικό του 2011. Αφού κρέμασε τα γάντια του, μετακινήθηκε σε μη αγωνιστικούς ρόλους στον Άγιαξ, υπηρετώντας ως διευθύνων σύμβουλος, μέχρι να αποφασίσει να αποχωρήσει το 2023.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η δεύτερη φορά που η οικογένεια του φαν ντερ Σαρ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Τον Δεκέμβριο του 2009, σχεδόν δεκατέσσερα χρόνια πριν, η σύζυγός του, Αν-Μαρί υπέστη κι εκείνη εγκεφαλική αιμορραγία, όταν αυτός αγωνιζόταν με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.