Δεν έχει ξαναματαγίνει η πρόταση που έκανε η Χιλάλ από τη Σαουδική Αραβία για την απόκτηση του Κιλιάν Εμπαπέ. Ο 24χρονος φορ, που σε ακριβώς μία εβδομάδα θα έχει σφραγίσει ότι δεν πρόκειται να μείνει στην Παρί Σεν Ζερμέν και μετά το 2024, δηλαδή μια σεζόν η οποία είχε περικλειστεί στην περυσινή συμφωνία με τη μορφή της ρήτρας ανανέωσης, την οποία ο ίδιος είχε διασφαλίσει ότι θα ενεργοποιούσε και όχι ο σύλλογος, δέχθηκε πρόταση 700 εκατομμυρίων ευρώ για ένα χρόνο! Η Χιλάλ δίνει στον Εμπαπέ αυτά τα χρήματα προκειμένου να παίξει στη Σαουδική Αραβία και μετά να μείνει ελεύθερος, δηλαδή ουσιαστικά χρησιμεύοντας ως δεκανίκι ώστε να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο, αντί να είναι στον πάγο. 

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι την περασμένη Παρασκευή, 21 Ιουλίου, ο νέος προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, Λουίς Ενρίκε, δεν τον περιέλαβε στην αποστολή για την προετοιμασία της γαλλικής ομάδας στην Ιαπωνία. Αυτός ο Ψυχρός Πόλεμος προέκυψε από τη διαμήνυση του Εμπαπέ ότι πρόκειται να μείνει στην ομάδα του ως τη λήξη του συμβολαίου του, το καλοκαίρι του 2024, και έπειτα να φύγει ως ελεύθερος. 

Επιπλέον, είναι χρηστό να επισημανθεί πως λίγες μέρες αφού ο Εμπαπέ ενημέρωσε τη διοίκηση από το Κατάρ ότι δεν πρόκειται να ενεργοποιήσει τη ρήτρα ανανέωσης, η Παρί τού έδωσε τελεσίγραφο: ανανεώνεις ή πωλείσαι. Το αυτί του Γάλλου δεν ίδρωσε, με αποτέλεσμα η Παρί να τα βρει πρωτίστως με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η Χιλάλ, από τη μεριά της, δίνει στη γαλλική ομάδα 300 εκατομμύρια ευρώ για να της παραχωρήσει τον Εμπαπέ, ένα ποσό που η διοίκηση από το Κατάρ έκανε αμέσως δεκτό, όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο SkySports. 

Ωστόσο, το γάντι βρίσκεται στα χέρια του Εμπαπέ. Ρόλο στην παραμονή του στο Παρίσι αναμφισβήτητα παίζουν τα 150 εκατομμύρια ευρώ που προβλέπονται, με τα μπόνους και όλα τα σχετικά, την τελευταία χρονιά του, ωστόσο τα χρήματα που του δίνει η Χιλάλ είναι τα... πενταπλάσια. Και από το να χάσει μία χρονιά χωρίς να παίζει, μπορεί να πάει στη Σαουδική Αραβία, η οποία τα δίνει όλα προκειμένου να πάρει τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου το 2030, σε μια συνυποψηφιότητα με Αίγυπτο και Ελλάδα, η οποία δεν είναι ακόμη επίσημη.