Στον Κώστα Τσιμίκα αρέσουν τα τατουάζ και η θητεία του στη Λίβερπουλ, ακόμα και ως αναπληρωματικός του Άντι Ρόμπερτσον, είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών του, ως εκ τούτου αποφάσισε να αποτυπώσει στο μέρος του χεριού που βρίσκεται ο δικέφαλος την κορυφαία στιγμή του με τους "κόκκινους". 

Ο Τσιμίκας έκανε τατουάζ δημοσίευμα αγγλικής εφημερίδας με τίτλο "Tsimikas brings it back to Liverpool", που στα ελληνικά μεταφράζεται ως "Ο Τσιμίκας το φέρνει πίσω στο Λίβερπουλ", μαζί με πανηγυρική φωτογραφία του. Αυτό το "το" δεν είναι άλλο από το Κύπελλο Αγγλίας, την πιο παλιά καταγεγραμμένη ποδοσφαιρική διοργάνωση, και το παιχνίδι στο οποίο αναφέρεται είναι ο τελικός του 2022 στο Γουέμπλεϊ, στις 14 Μαΐου. Τότε, η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ και η Τσέλσι του Τόμας Τούχελ πάλεψαν για το τρόπαιο και το παιχνίδι κρίθηκε στα πέναλτι, με τον Έλληνα διεθνή και πρώην παίκτη του Ολυμπιακού να πετυχαίνει το τελευταίο χτύπημα. 



Μάλιστα, όπως είχε δηλώσει τότε ο αριστεροπόδαρος ακραίος αμυντικός, ήταν το πρώτο πέναλτι που σούταρε και ευστόχησε, ως εκ τούτου είσδυσε στον κόσμο της έκστασης μαζί με τους συμπαίκτες του, που κατέκτησαν το δεύτερο τίτλο τους εκείνη τη χρονιά. Η Λίβερπουλ έχασε το πρωτάθλημα από τη Μάντσεστερ Σίτι την τελευταία αγωνιστική, όταν οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα ανέτρεψαν το εις βάρος τους 2-0 και νίκησαν 3-2 την Άστον Βίλα, αλλά και τον τελικό του Champions League από τη Ρεάλ Μαδρίτης, με το γκολ του Βινίσιους τζούνιορ. Η χρονιά, που ήταν ούτως ή άλλως ιστορική διότι η Λίβερπουλ έγινε η πρώτη αγγλική ομάδα που έπαιξε όλα τα διαθέσιμα παιχνίδια της, φτάνοντας στους τελικούς και των τριών διοργανώσεων που συμμετείχε και παίζοντας στην Premier League, δεν τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο, αλλά, όπως φαίνεται από το τατουάζ, ο Τσιμίκας δεν μετανιώνει για αυτό.