Μετά το σπουδαίο διπλό στον Πειραιά κόντρα στον Ολυμπιακό, η Ρεάλ Μαδρίτης ήρθε στο ΟΑΚΑ και απέδειξε όχι μόνο στον Παναθηναϊκό αλλά και σε όλη την Ευρώπη ότι δικαίως θεωρείται η καλύτερη ομάδα της Euroleague. Η ομάδα του Αταμάν ήταν για 20' λεπτά μέσα στο παιχνίδι έχοντας σε σπουδαία βραδιά τους Ναν και Λεσόρ όμως στο δεύτερο ημίχρονο η «Βασίλισσα» υπέταξε τους «Πράσινους» με ένα απίθανο σερί 22-1 στην τρίτη περίοδο.  

Ναν και Μήτογλου ηγήθηκαν επιθετικά στο ξεκίνημα του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός έδειξε με το ξεκίνημα της αναμέτρησης πως ήταν παρών. Με Ναν και Μήτογλου πρωταγωνιστές επιθετικά και τον Μπαλτσερόφσκι να ξεκινά απέναντι στον Ταβάρες ο οποίος όμως έκανε ζημιά. Δύο συνεχόμενα τρίποντα του Ναν έδωσαν ένα ισχνό +4 στους «Πράσινους» το οποίο βέβαια δεν κατάφεραν να κρατήσουν με τη Ρεάλ να κλείνει την πρώτη περίοδο προηγούμενη στον πόντο (23-24).

Το... τέρας Λεσόρ και ο ασταμάτητος Ναν γύρισαν το παιχνίδι μετά το +9 της Ρεάλ

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ρεάλ βρήκε μέχρι και προβάδισμα +9 πόντων όμως δύο εντυπωσιακά καρφώματα του Λεσόρ πάνω στον ανήμπορο να αντιδράσει Πουαριέ έβαλαν φωτιά στο ΟΑΚΑ. Το γήπεδο άρχισε να… γέρνει υπέρ των παικτών του Αταμάν με Ναν και Γκραντ να πυροβολούν από τα 6.75 και το σερί να σταματά στο 14-0.

Όμως η «Βασίλισσα» απάντησε με τον παίκτη που… ερεθίζεται περισσότερο με αυτή την ατμόσφαιρα. Ο Χεζόνια (κορυφαίος του παιχνιδιού με 19 πόντους και 4 κλεψίματα) με τρίποντο έφερε εκ νέου ισορροπία στο παιχνίδι (45-44) και ο Καμπάτσο έβαλε την ομάδα του ξανά μπροστά στην ανάπαυλα (45-46).

Το απίθανο σερί 22-1 της Ρεάλ στην τρίτη περίοδο υπέταξε τον Παναθηναϊκό  

Στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου το ντέρμπι συνεχιζόταν για τα καλά. Όμως όπως και πριν δύο μέρες στον Πειραιά, ο Τζάναν Μούσα πήρε το όπλο του στην τρίτη περίοδο και με δύο συνεχόμενα τρίποντα έδωσε μια μεγάλη επιθετική ανάσα στη Ρεάλ και μια διαφορά της τάξης του +7 (51-58). Ο Ταβάρες ανέβασε το Μαδριλένικο προβάδισμα φτάνοντας τους 2.000 πόντους ευρωπαϊκής καριέρας και ο Αταμάν έψαχνε το δικό του «τρικ» για να βάλει στο παιχνίδι ξανά την ομάδα του.  Αυτό δεν έγινε ποτέ και το σερί των παικτών του Ματέο σταμάτησε στο 22-1.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να επιστρέψει με ένα σερί 9-0 όμως από εκεί και έπειτα ένα λάθος του Σλούκα και ένα χαμένο ριμπάουντ του Μπαλτσερόφσκι από τον Πουαριέ που οδήγησε σε τρίποντο του Γιουλ, έδειξαν πως δεν υπήρχε δρόμος επιστροφής. Τα τελευταία λεπτά ήταν... διαδικαστικού χαρακτήρα με το τελικό σκορ να βρίσκει την διαφορά στους 12 πόντους (78-90).

Τα δεκάλεπτα: 23-24, 45-46, 55-72, 78-90