Σε μια αγωνιστική που ο Ολυμπιακός κέρδισε την Αρμάνι Μιλάνο στα τελευταία λεπτά ενώ ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στο buzzer beater από την Μπασκόνια, το αποτέλεσμα της αγωνιστικής ήταν αναμφίβολα η νίκη της Μπαρτσελόνα απέναντι στην πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης.

Στη βαθμολογία της Euroleague Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός AKTOR ισοβαθμούν μαζί με άλλες... πέντε ομάδες στις θέσεις 5 έως 11 μετά τα αποτελέσματα της αγωνιστικής με την Μακάμπι να είναι μόνη της στην τέταρτη θέση και τη Βίρτους να συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της ανατρέποντας το δικό της παιχνίδι κόντρα στην Μπάγερν.

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 83-78: Τελικά η "Βασίλισσα" έχει και τρωτά σημεία

Έχοντας έναν συγκλονιστικό Γιαν Βέσελι σε μια... vintage εμφάνιση και "clutch" τον Νίκολας Λαπροβίτολα. η Μπαρτσελόνα πήρε μια τεράστια νίκη απέναντι στην κορυφαία ομάδα της διοργάνωσης και... μισητή αντίπαλό της, Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία είχε έξω από τα νερά τους τόσο τον Φακούντο Καμπάτσο όσο και τον Έντι Ταβάρες. Τεράστια νίκη για τους "Μπλαουγκράνα" αλλά και τον Ρότζερ Γκριμάου ο οποίος φαινόταν... αναλώσιμος χάρη στο κακό πρόσφατο σερί της ομάδας του.

Βίρτους Μπολόνια - Μπάγερν Μονάχου 85-83: Επέστρεψε από την κόλαση και συνέχισε με Λούντμπεργκ το σερί της

Με τον Αϊζάια Κορντινιέ να παίρνει από το χέρι την Βίρτους και τον Ίφε Λούντμπεργκ να βάζει το καθοριστικό σουτ για τη νίκη, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι έκαμψε και την αντίσταση της Μπάγερν Μονάχου του καυτού Έντουαρντς και του all-time classic Ιμπάκα. Η τριάδα των έμπειρων Χάκετ, Μπελινέλι και Σενγκέλια φρόντισε να κρατήσει τη διαφορά σε αναστρέψιμα επίπεδα νωρίτερα στο παιχνίδι.

Βαλένθια – Αναντολού Εφές 93-88: Άπιαστες οι "Νυχτερίδες" πήραν τη νίκη στα τελευταία λεπτά

Η Αναντολού Εφές ήταν εξαιρετική για περίπου 35 λεπτά στη «Φοντέτα» όμως προδόθηκε από τις κακές τις αποφάσεις στα τελευταία λεπτά. Η Βαλένθια έβγαλε προσωπικότητα σκοράροντας μεγάλα τρίποντα και παίρνοντας κρίσιμα ριμπάουντ. Οι «Νυχτερίδες» είχαν έξι διψήφιους και κορυφαίους τους Ίνγκλις και Ντέιβις. Πρώτος σκόρερ της Εφές ο Λάρκιν ο οποίος όμως ήταν άστοχος στα δίποντα.

Η βαθμολογία της Euroleague και η ισοβαθμία Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

  1. Ρεάλ Μαδρίτης 16-2
  2. Βίρτους Μπολόνια 13-5
  3. Μπαρτσελόνα 12-6
  4. Μακάμπι Τελ Αβίβ 11-7
  5. Παναθηναϊκός AKTOR 10-8
  6. Ολυμπιακός 10-8
  7. Μονακό 10-8
  8. Παρτιζάν 10-8
  9. Βαλένθια 10-8
  10. Φενέρμπαχτσε 10-8
  11. Μπασκόνια 10-8
  12. Μπάγερν Μονάχου 8-10
  13. Αρμάνι Μιλάνο 7-11
  14. Ερυθρός Αστέρας 7-11
  15. Αναντολού Εφές 7-11
  16. Ζαλγκίρις Κάουνας 6-12
  17. Άλμπα Βερολίνου 3-15
  18. Βιλερμπάν 2-16