Η Premier League δείχνει φέτος πως η υπόθεση τίτλος θα έχει κι άλλους μνηστήτες πέραν της Μάντσεστερ Σίτι και της Άρσεναλ. Η Λίβερπουλ μπήκε ξανά δυναμικά στο κόλπο και τι καλύτερο από την τεχνητή νοημοσύνη να κάνει την πρόβλεψή της.


Η ιστοσελίδα Euro Club Index χρησιμοποίησε έναν νέο υπερυπολογιστή με ενημερωμένα στοιχεία για την Premier League.

Υπολογίζοντας τις πιθανότητες που έχει κάθε ομάδα να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα. Και σύμφωνα με την τεχνητή νοημοσύνη, η Σίτι δεν είναι πλέον φαβορί.

Πιο συγκεκριμένα, έβγαλε πρωταθλήτρια τη Λίβερπουλ, με την οποία είναι βασικός τους δύο τελευταίους μήνες ο Κώστας Τσιμίκας.

Η τεχνητή νοημοσύνη έδωσε πιθανότητες 33% στη Λίβερπουλ για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στην παρούσα φάση βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω από την Άρσεναλ, στη δεύτερη θέση.

Premier League: Οι πιθανότητες των Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι


Το Euro Club Index εκτιμάει επίσης ότι η Άρσεναλ έχει 32% πιθανότητες να σηκώσει την κούπα για πρώτη φορά ύστερα από 20 χρόνια. Όσο για τη Μάντσεστερ Σίτι, βρίσκεται στο 29% για να κάνει το ριπίτ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές Νοεμβρίου είχε λάβει σχεδόν 70%.

Τεχνητή νοημοσύνη και ποδόσφαιρο


Η τεχνολογία μπήκε και στο ποδόσφαιρο, αλλά όλα αυτά είναι πολύ υποθετικά. Τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν, η στρογγυλή θεά είναι απρόβλεπτη. Μπορεί να γίνονται προβλέψεις, αλλά συνήθως δεν επιβεβαιώνονται, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.