Τα επεισόδια στου Ρέντη με το σοβαρό τραυματισμό 31χρονου αστυνομικού ήρθαν την ίδια μέρα που οριστικοποιήθηκε από τη Super League η αναβολή της 14ης αγωνιστικής, λόγω της αποχής των Ελλήνων διαιτητών. 

Σε εκείνη την ανακοίνωση, με την οποία οριστικοποιούσαν την απόφασή τους να απόσχουν, οι διαιτητές ζητούσαν δικλίδες ασφαλείας για την ακεραιότητά τους, ενώ την Παρασκευή εξέδωσαν νέα ανακοίνωση, με την οποία ζητούν συνεννόηση, σύνεση, αλλά και σκληρές αποφάσεις, προκειμένου να παύσουν τα φαινόμενα βίας στους αθλητικούς χώρους. 

Η ανακοίνωση των Ελλήνων διαιτητών


Οι Έλληνες διαιτητές και οι βοηθοί διαιτητές θα θέλαμε να εκφράσουμε τη θλίψη και τον αποτροπιασμό μας για τα χθεσινά γεγονότα της δολοφονικής επίθεσης με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμου του αστυνομικού. Έφτασε η ώρα για συννενόηση, σύνεση, αλλά και ώρα για σκληρές αποφάσεις καθώς τα φαινόμενα βίας, οι απειλές κατά προσώπων (αθλητών, διαιτητών, αστυνομικών, πολιτών κ.ο.κ.) και η ανομία αποτελούν καθημερινό φαινόμενο στα γήπεδα της χώρας.

Δηλώνουμε ότι συμπαραστεκόμαστε στον τραυματία αστυνομικό και στην οικογένεια του και τους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση αλλά και σε όλη την ελληνική Αστυνομία που όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί σύμμαχο μας στους αγωνιστικούς χώρους.