Ένας οπαδός φαίνεται ότι αρκεί ώστε ο Ολυμπιακός, που ηττήθηκε 63-56 από τη Βαλένθια για τη 14η αγωνιστική της Euroleague, να κινδυνεύει με τιμωρία του ΣΕΦ. 

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος διαιτητής της αναμέτρησης, Ζοζέφ Μπισάνγκ, φέρεται να δέχθηκε ρατσιστικό σχόλιο από τα court seats. Συγκεκριμένα, ο οπαδός, με βάση αυτά που έγραψε στο φύλλο του παιχνιδιού ο Μπισάνγκ, του είπε "αντε γαμ@@@ου μαύρη μαϊμού". Ο Γάλλος διέκοψε το παιχνίδι λίγο πριν τη λήξη για να αναφέρει το περιστατικό. Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να παίξει κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδια της Euroleague. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να βρει τον υπαίτιο, ο οποίος αναμένεται να τιμωρηθεί για την ενδεχόμενη ζημιά που θα κάνει στην ομάδα.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός είναι διαχρονικά ενάντια σε κάθε μορφή και ενέργεια ρατσισμού. Για τον λόγο αυτό, καταδικάζουμε απερίφραστα τη σημερινή λεκτική επίθεση του «φιλάθλου» της ομάδας μας σε βάρος ενός εκ των διαιτητών του αγώνα. Τέλος, ανακοινώνουμε ότι αφαιρείται άμεσα το εισιτήριο διαρκείας του και απαγορεύεται δια παντός η είσοδος του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας».