Ταβάνι στις προσδοκίες και στα όνειρα που κάνει ο Ολυμπιακός στην ευρωπαϊκή του παρουσία, δεν υπάρχει. Ούτε συγκεκριμένη στόχευση. Το βλέμμα όλων στην ομάδα του μεγάλου Λιμανιού έχει κατεύθυνση προς τα πάνω. Οσο πιο ψηλά, τόσο καλύτερα. Βήμα βήμα, με στόχο τον ουρανό. Μοναδικός πραγματικός προορισμός, ο αποκλεισμός του επόμενου αντιπάλου. Κάθε λίγο και περισσότερο. Κάθε σκαλοπάτι και μεγαλύτερη όρεξη. Αλλά χωρίς φωνές. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και μεγάλα λόγια. Χωρίς να χαθεί το μέτρο. Με δόγμα την άποψη πως «όλα τα παιχνίδια είναι ντέρμπι» και «κανείς αντίπαλος δεν είναι εύκολος».

Όπλο του Ολυμπιακού στο Conference League η εμπειρία στα νοκ άουτ των κυπέλλων Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε για 11η φορά (στις 13) την παρουσία του στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική σκηνή, στο δεύτερο μισό της σεζόν. Θα παίξει Φλεβάρη και Μάρτη, 11η φορά. Περισσότερες από όσους έχουν στο αντίστοιχο διάστημα όλοι οι αντίπαλοί του μαζί. Αλλά και με τη γνώση, πλέον, πως τίποτε δεν κερδίζεται στα λόγια. Η παρουσία στα playoffs για τη φάση των 16 του Europa Conference League δεν κερδήθηκε με λόγια, αλλά με καλό ποδόσφαιρο, παρά τις ατυχίες, στους ομίλους του Europa League.

Με την ευχή, λοιπόν, η τύχη να μην του γυρίσει την πλάτη, ο Ολυμπιακός θα βρεθεί σήμερα το μεσημέρι (15:00) στην Ελβετία Νιόν. Εκεί όπου θα μάθει τον πρώτο αντίπαλό του στα νοκ άουτ παιχνίδι του Conference League. Οι Ερυθρόλευκοι, όπως και όλες οι ομάδες που θα μπουν στην κλωρωτίδα ως προερχόμενες από το Europa League, θα τοποθετηθούν στο γκρουπ των τυπικά ανίσχυρων, με τους ισχυρούς να είναι οι ομάδες που τερμάτισαν στη 2η θέση των ομίλων του Europa Conference League.

Οι δύο πιο πιθανές κληρώσεις του Ολυμπιακού στα νοκ άουτ του Conference League

Όπως γίνεται αντιληπτό ήδη τα κομπιουτεράκια έχουν βγει. Και όλοι κάνουν τις προβλέψεις τους για τον αντίπαλο της ομάδας του Κάρλος Καρβαλιάλ. Με βάση τους κλειδάριθμους, η εξίσωση φέρνει ως πιθανότερους αντιπάλους του Ολυμπιακού την Μπόντο-Γκλιμτ από τη Νορβηγία και τη Γάνδη από το Βέλγιο, με ποσοστό 13.97%. Και αυτό διότι στο γκρουπ των Πειραιωτών υπάρχουν επίσης μία βέλγικη (Γκενκ) και μία νορβηγική ομάδα (Μόλντε). Οι οποίες δεν μπορούν να πέσουν με ομάδες από τη χώρα τους. Κάπως έτσι, όλες ο Ολυμπιακός έχει 12.01% να κληρωθεί με μία εκ των Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία), Φερεντσβάρος (Ουγγαρία), Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία), Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία), Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) ή Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία).

Τι θα ήθελε ο Ολυμπιακός από την κλήρωση; Σίγουρα, θα ήθελε να αποφύγει την ΑΪντραχτ Φρανκφούρτης. Διότι μπορεί οι Γερμανοί να έμειναν δεύτεροι στον όμιλό τους από τον ΠΑΟΚ, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ομάδα με εξαιρετικό ρόστερ, με πολύ μεγάλη δυναμική και με εμπειρία στα νοκ άουτ παιχνίδια. Εξάλλου, μιλάμε για την κάτοχο του Europa League του 2022. Και αυτό τα λέει όλα σχετικά με το ύψος του εμποδίου και τη δυναμική του αντιπάλου.

Παναγιώτης Ρέτσος στα parapolitika.gr: "Αν ο Ολυμπιακός είναι όπως πρέπει, δεν φοβόμαστε κανέναν"

Τι λένε οι πρωταγωνιστές για την κλήρωση; Ο Παναγιώτης Ρέτσος, εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού, μιλώντας στα parapolitika.gr, μετά το τέλος του αγώνα με την Μπάτσκα Τόπολα, ήταν απόλυτος σχετικά με το ποιον αντίπαλο θα επιθυμούσε: «Εμείς όλους τους αντιπάλους τους βλέπουμε ίδιους. Το θέμα είναι εμείς τι θα κάνουμε. Τι θα κάνουμε στο γήπεδο. Αυτό είναι το μοναδικό που κοιτάμε. Κι εάν εμείς είμαστε όπως πρέπει, δεν φοβόμαστε κανέναν».

Ο Ολυμπιακός πορεύεται έχοντας ως φιλοσοφία τα λόγια του Ρέτσου στην Ευρώπη. Δεν θέλει να κάνει τα λάθη του παρελθόντος. Δεν βιάζεται. Δεν μεγαλοστομεί. Περιμένει τον αντίπαλο που θα του βγάλει η κληρωτίδα. Και όποιος κι αν είναι, τον περιμένει στις 15 Φεβρουαρίου 2024, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», όπου θα διεξαχθεί το πρώτο παιχνίδι. Ευχή όλων, παρουσία κόσμου. Αλλά και ένα θετικό αποτέλεσμα... πρόκρισης για τον επαναληπτικό (22/02).

Ο τελικός του Conference League στην Ελλάδα δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο

Για την ιστορία, ο τελικός του UEFA Europa Conference League θα έχει ελληνικό χρώμα φέτος. Παρά τις ανησυχίες που προκάλεσε η σοκαριστική δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή και τα τρομερά επεισόδια με τους οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τους Ελληνες συνοδούς τους στην OPAP Arena, το γήπεδο της ΑΕΚ θα έχει την ευκαιρία να φιλοξενήσει το τελευταίο παιχνίδι της διοργάνωσης, στις 29 Μαΐου. Μια ημερομηνία που από πλευράς απόστασης ομοιάζει με... τον πλανήτη Αρη σε ποδοσφαιρικό χρόνο. Αλλά ξεκάθαρα δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν.

Ειδικά τους Ελληνες εκπροσώπους. Θα ήταν ψέμα εάν πει κάποιος ότι δεν το έχει σκεφτεί. Οποιος δεν ονειρεύεται, δεν μπορεί και να είναι δημιουργικός... Βυθίζεται στη μιζέρια. Και αυτό δεν είναι αποδεκτό. Για ποδόσφαιρο μιλάμε, εξάλλου. Το ωραιότερο παιχνίδι του κόσμου. Και σε αυτό το παιχνίδι, η μπάλα μπορεί να έχει τις καλές της μία στο τόσο...