Ραντεβού με την ιστορία έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς η χώρα μας εκπροσωπήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία των ευρωπαϊκών κυπέλλων από δύο ομάδες στα προημιτελικά της ίδιας διοργάνωσης μετά τις επικές προκρίσεις του Ολυμπιακού επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ και του ΠΑΟΚ επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ για τους "16" του Europa Conference League με... εθνικό συντελεστή γκολ στις ρεβάνς 11-2!

Έχει και άλλα κεφάλαια το "παραμύθι" του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και του Ραζβάν Λουτσέσκου και κυρίως μπορεί να ολοκληρωθεί στον αγωνιστικό χώρο της "Opap Arena" εκεί που το βράδυ της 29ης Μαϊου θα φιλοξενηθεί ο μεγάλος τελικός του φετινού Europa Conference League; Οι δύο εκπρόσωποί μας ξέρουν από το μεσημέρι της Παρασκευής με κάθε λεπτομέρεια το μονοπάτι που οδηγεί στην "Αγιά Σοφιά". 

Για πρώτη φορά στην ιστορία των ευρωπαϊκών κυπέλλων υπήρξε ορατό το ενδεχόμενο ελληνικού "εμφυλίου" σε διοργάνωση της UEFA με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να μπορούν να διασταυρωθούν μόνο στο μεγάλο τελικό.  

Πιο βατό το μονοπάτι του ΠΑΟΚ από του Ολυμπιακού

Αν δεχτούμε ότι η τύχη χαμογέλασε σε μια από τις δύο ελληνικές ομάδες, αυτή είναι δεδομένα ο ΠΑΟΚ. Όχι μόνο επειδή οι Θεσσαλονικείς έχουν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Κλαμπ Μπριζ στα προημιτελικά, την ώρα που ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Φενερμπαχτσέ των μεγάλων αστέρων, αλλά και γιατί οι διασταυρώσεις των ημιτελικών συνθέτουν ένα σαφώς πιο βατό μονοπάτι για το "Δικέφαλο του Βορρά".  

Σε περίπτωση που οι δύο εκπρόσωποί μας προκριθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στους "4" ευρωπαϊκής διοργάνωσης οι Θεσσαλονικείς θα αντιμετωπίζουν το νικητή του ζευγαριού Βικτόρια Πλζεν - Φιορεντίνα, ενώ ο Ολυμπιακός τη νικήτρια των δύο μεγάλων φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, είτε την Άστον Βίλα, είτε τη Λιλ. 

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ 1: Κλαμπ Μπριζ - ΠΑΟΚ
ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ 2: Ολυμπιακός - Φενερμπαχτσέ
ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ 3: Άστον Βίλα - Λιλ
ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ 4: Βικτόρια Πλζεν - Φιορεντίνα

Τα ζευγαρώματα στα ημιτελικά του UEFA Conference League

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ 3 - ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ 2
ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ 4 - ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ 1

UEFA Conference League: Οι ημερομηνίες προημιτελικών, ημιτελικών και τελικού

Ο φετινός τελικός του UEFA Conference League θα φιλοξενηθεί στην "Opap Arena" της Νέας Φιλαδέλφειας την Τετάρτη 29 Μαϊου. Οι πρώτοι αγώνες των προημιτελικών θα διεξαχθούν στις 11 Απριλίου και οι ρεβάνς στις 18 του ίδιου μήνα. Οι πρώτοι ημιτελικοί θα πραγματοποιηθούν στις 2 Μαϊου και οι επαναληπτικοί, μια εβδομάδα αργότερα, στις 9 Μαΐου.

Βασίλης Τσιάρτας: "Με εντυπωσίασε η αντίδραση του Ολυμπιακού"

Μετά τον Τραϊανό Δέλλα και τον Κώστα Κατσουράνη που είχαν συμμετάσχει στις προηγούμενες κληρώσεις του Europa Conference League, ως πρεσβευτές του φετινού τελικού, την Παρασκευή ήταν η σειρά ενός ακόμη "θρύλου" της ΑΕΚ και της εθνικής Ελλάδος να... τραβήξει τα μπαλάκια των 8 διεκδικητών του τίτλου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czucqufhnws1)

Ο Βασίλης Τσιάρτας ήταν επίσημος προσκεκλημένος της UEFA και στις καθιερωμένες δηλώσεις του, φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στη συνέχεια της διοργάνωσης. "Η αντίδραση του Ολυμπιακού μετά το βαρύ 1-4 στην έδρα του, ήταν εντυπωσιακή. Ήταν μια εκπληκτική εμφάνιση. Ελπίζω να δούμε και τις δύο ελληνικές ομάδες στον τελικό ο οποίος φέτος θα διεξαχθεί σε ένα πολύ όμορφο στάδιο", ήταν τα λόγια του "El Mago" στην κουβέντα που είχε στα ισπανικά με τον Πέδρο Πίντο. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czucsh9fcy2p)