Με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να γράφουν ιστορία σε μια ανεπανάληπτη βραδιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο με δύο επικές προκρίσεις επί Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ντινάμο Ζάγκρεμπ, η γαλανόλευκη σημαία θα κυματίζει περήφανη σήμερα το μεσημέρι στην κλήρωση των προημιτελικών του Europa Conference League απέκτησε έντονο γαλανόλευκο ενδιαφέρον. Για πρώτη φορά στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργαώσεων δύο από τις 8 ομάδες των προημιτελικών θα είναι ελληνικές! Απίστευτο, αδιανόητο, επικό! 

Το μεσημέρι της Παρασκευής στις 15.00 οι παίκτες του "Θρύλου" και του "Δικέφαλου του Βορρά" θα μάθουν όχι μόνο τον αντίπαλό τους στο ιστορικό ραντεβού των "8", αλλά καιι την πιθανή διασταύρωσή τους στα ημιτελικά στο δρόμο προς το μεγάλο τελικό της "Opap Arena" που θα διεξαχθεί στις 29 Μαϊου. 

Οι αντίπαλοι και ο πιθανός "εμφύλιος" στους "8" του Europa Conference League

Ποιοι θα είναι, όμως, οι πιθανοί αντίπαλοι Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στη συνέχεια του Europa Conference League;

Η τουρκική Φενερμπαχτσέ, η οποία απέκλεισε την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, παρά την ήττα με 1-0 που υπέστη στην Κωνσταντινούπολη. 

H ιταλική Φιορεντίνα που άφησε εκτός μάχης τη Μακάμπι Χάιφα, αν και καρδιοχτύπησε με το 1-1 της ρεβάνς. 

Η τσεχική Βικτόρια Πλζεν που πήρε πρόκριση - θρίλερ στα πέναλτι απέναντι στην Σερβέτ.

Η αγγλική Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι που απέκλεισε τον Άγιαξ με θρίαμβο 4-0 στο "Βίλα Παρκ" και μετά την Premier League εντυπωσιάσει και στο Europa Conference League. 

H βελγική Κλαμπ Μπριζ που ισοπέδωσε με 3-0 στη ρεβάνς τη Μόλντε, ανατρέποντας το 2-1 της Νορβηγίας. 

Η γαλλική Λιλ που σε ρυθμό ρελαντί (αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 έχοντας παρακαταθήκη το 3-0 του πρώτου αγώνα) απέκλεισε την Στουρμ Γκρατς. 

Οι ημερομηνίες των προημιτελικών του Europa Conference League

Στις σημερινές κληρώσεις του Champions League (13.00), του Europa League (14.00) και του Europa Conference League (15.00) δεν υπάρχουν περιορισμοί, κατά συνέπεια μπορούν να κληρωθούν ομάδες από την ίδια χώρα, αλλά και αντίπαλοι που βρέθηκαν αντιμέτωποι στην πρώτη φάση των ομίλων των τριών διοργανώσεων. Κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξει ακόμη και ελληνικός "εμφύλιος"! 

Οι προημιτελικοί του Europa Conference League θα διεξαχθούν 11 και 18 Απριλίου, οι ημιτελικοί 2 και 9 Μαϊου και ο μεγάλος τελικός της Νέας Φιλαδέλφειας το βράδυ της Τετάρτης 29 Μαϊου.