Η επίσκεψη του Παναθηναϊκού στο άδειο Πανθεσσαλικό έμοιζε με ένα από τα πιο απαιτητικά ψυχολογικά τεστ των «πράσινων» επί των ημερών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Απέναντι στον γεμάτο αυτοπεποίθηση Βόλο του Άνχελ Λόπεθ (που είχε "χτίσει" ένα μίνι αήττητο σερί (με τις δύο ισοπαλίες απέναντι σε ΟΦΗ και Ολυμπιακό και το σπουδαίο διπλό στη Λαμία) η αναμέτρηση της 15ης αγωνιστικής της Super League... φώναζε από χιλιόμετρα μακριά ότι θα δοκίμαζε τις αντοχές των φιλοξενούμενων.

Αυτό που αδυνατούσε να προβλέψει κανείς ήταν το πρόσωπο του ποδοσφαιριστή που θα έδιωχνε τα σύννεφα από τον ουρανό του Κορωπίου και θα έπαιρνε από το χέρι τους συμπαίκτες του για να τους οδηγήσει σε ένα ανέλπιστα άνετο (στο β' ημίχρονο) 3-0 που επανέφερε τους "πράσινους" στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Το όνομά του; Αλεξάντερ Γερεμέγεφ! 

Το άγχος των παικτών του Παναθηναϊκού και οι χαμένες ευκαιρίες

Για να αντιληφθεί κανείς πόσο "βαριά" ΄ήταν όχι μόνο τα πόδια, αλλά και η σκέψη των παικτών του «τριφυλλιού» αρκεί να ρίξει μια ματιά στις ευκαιρίες που έχασαν κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου βρισκόμενοι σε θέσεις βολής απέναντι στον Κόστιτς, ακόμη κι όταν το γκολ έμοιαζε κάτι παραπάνω από βέβαιο! 

Με τον Γιοβάνοβιτς να επιλέγει την προστασία του Αλμπέρτο Μπρινιόλι μετά τα συνεχή λάθη του Ιταλού και να δίνει ξανά γάντια βασικού στον Λοντίγκιν, ο Παναθηναϊκός δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από τους γηπεδούχους, ωστόσο αδυνατούσε να τελειώσει με καθαρό μυαλό τις ουκ ολίγες ευκαιρίες που δημιουργούσε στην αντίπαλη περιοχή, με τον Μλαντένοβιτς που επιχειρεί να προκαλέσει  ρήγματα στην άμυνα του Βόλου με τις προωθήσεις του.

Αν πάντως ήθελε κάποιος να... προσωποποιήσει την ψυχολογική πίεση των παικτών του Παναθηναϊκού θα το έπραττε επιλέγοντας τη μορφή του Φώτη Ιωαννίδη. 


Ο διεθνής επιθετικός (για τον οποίο η Bild επιβεβαίωσε το έντονο μεταγραφικό ενδιαφέρον της Στουγκάρδης) βρέθηκε ουκ ολίγες φορές σε θέση εκτέλεσης, αλλά τα τελειώματά του δεν ήταν αυτά που τον έχουν καταστήσει περιζήτητο στην ευρωπαϊκή αγορά ενόψει του προσεχούς καλοκαιριού. 

Με το 0-0 να συντροφεύει τους παίκτες των δύο ομάδων ήταν προφανές ότι ο Λόπεθ δεν θα άλλαζε διόλου τη συνταγή του πρώτου ημιχρόνου, ενώ αντίθετα ο Γιοβάνοβιτς όφειλε να δώσει λύσεις στο αδιέξοδο. Ο Σέρβος "ανακάτεψε" αρκετά την τράπουλα με εσωτερικές μετακινήσεις παικτών, ωστόσο και πάλι η απουσία "καθαρού μυαλού" στην τελική προσπάθεια έμοιαζε με ανυπέρβλητο εμπόδιο. 

Ο Γιοβάνοβιτς τράβηξε... λαγό από το καπέλο του και λεγόταν Γερεμέγεφ

Βλέποντας τη δυστοκία των παικτών του να απειλεί να τους... πνίξει, ο προπονητής του Παναθηναϊκού έπαιξε τα ρέστα του ρίχνοντας στην αναμέτρηση τον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ στο 62'. Δεν πέρασαν περισσότερα από 120 δευτερόλεπτα για να αισθανθεί ο Γιοβάνοβιτς κάτι από... ταχυδακτυλουργό που εμφανίζει ξαφνικά έναν λαγό από το καπέλο του. Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ο χαρισματικός Σουηδός εκμεταλλεύτηκε υπέροχη μεταβίβαση του Ιωαννίδη και με περίσσεια ψυχραιμία έλυσε το γόρδιο δεσμό για την ομάδα του. Ίσως επειδή ήταν ο μοναδικός με... άγνοια κινδύνου στο χορτάρι!

Το 3ο γκολ του Γερεμέγεφ σε 30 λεπτά συμμετοχής με την πρώτη ομάδα στη Super League θαρρείς και απελευθέρωσε ολοκληρωτικά τους αγχωμένους συμπαίκτες του. Και πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί... λύτρωσης στον «πράσινο» πάγκο η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 66' με υπέροχη κεφαλιά του Αράο.

Το κερασάκι στην τούρτα, όμως, δεν είχε ακόμη τοποθετηθεί. Και φυσικά η... τιμή έπρεπε δικαιωματικά να περάσει στα χέρια (ή καλύτερα στα πόδια) του απόλυτου πρωταγωνιστή της αναμέτρησης. Θαυμάστε γκολάρα που έβαλε ο Γερεμέγεφ!

Και κάπως έτσι ο 29χρονος Σουηδός έκανε τους στατιστικολόγους να... ξεσκονίζουν τα κιτάπια τους για να ανακαλύψουν ποιος άλλος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Α' Εθνικής έχει πετύχει 4 γκολ σε λιγότερο από ένα ημίχρονο καθαρό χρόνο συμμετοχής σε οποιαδήποτε ομάδα! 
Βόλος: 
Κόστιτς, Ασλανίδης, Καλογερόπουλος, Σιέλης (67' Κορνέτ), Μύγας (68' Κίτσος), Άλχο, Τσοκάνης (62' Μεταξάς), Γκλάβτσιτς, Κόμπα (67' Ντέλετιτς), Γκαρσία, Μωραΐτης (74' Μπερτόγλιο).
Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Σένκεφελντ (82' Γεντβάι), Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Αράο, Ρούμπεν (62' Ζέκα), Μπερνάρ, Μαντσίνι (62' Γερεμέγεφ), Παλάσιος, Βιλένα (82' Τσόκαϊ), Ιωαννίδης.