Όποιου του μέλλει να πνιγεί ποτέ του δεν πεθαίνει και σε αυτήν τη λαϊκή σοφία φαίνεται ότι υπόκειται η προσπάθεια της UEFA, αλλά και της FIFA, να αποτρέψει τη δημιουργία ενός ελίτ πρωταθλήματος, της European Super League, μετά την απόφαση-κόλαφος τοπ, στην οποία τονίζεται ότι τόσο η Ευρωπαϊκή όσο και η Παγκόσμια Ομοσπονδία ποδοσφαίρου δεν έχουν το δικαίωμα να απαγορεύουν διοργανώσεις ανταγωνιστικές προς εκείνες που τελούν υπό την αιγίδα τους.

Η ανακοίνωση της UEFA

Η UEFA εξέδωσε ανακοίνωση στην πλατφόρμα X, η οποία αναγραφόταν μέσα σε εικαστικό, μετά το συμβούλιό της το μεσημέρι της Πέμπτης, 21 Δεκεμβρίου, με την οποία ζήτησε από τους ποδοσφαιρόφιλους να κρατήσουν ανοιχτό το ποδόσφαιρο και τόνισε ότι το παιχνίδι είναι για όλους. "Δεν υπάρχει χώρος για κανενός τύπου "Super League" στην Ευρώπη. Το αθλητικό πνεύμα μετράει. Το ποδόσφαιρο είναι για όλους. Κρατήστε το ανοιχτό", αναφέρει το εικαστικό, το οποίο συνοδεύεται από τη φράση "κερδίστε το στο γήπεδo".