Θα ήταν δύσκολο, ειδικά με τη φήμη που τον συνοδεύει, να αφήσει άθικτο κάτι από την εποχή Γιοβάνοβιτς ο Φατίχ Τερίμ και αυτό διαφάνηκε, πέραν πάσης αμφιβολίας, στα λόγια του κατά την πρώτη ομιλία του στους παίκτες του Παναθηναϊκού στο Κορωπί. 

Ο 70χρονος Τούρκος προπονητής, που έχει το προσωνύμιο "αυτοκράτορας", έδειξε αμέσως ότι θα είναι άτεγκτος απέναντι σε πάσης φύσεως διαρροή, ζήτησε από τους παίκτες του να μένουν στα σπίτια τους την παραμονή των παιχνιδιών, παρέβαλε, δίχως να το πει ακριβώς, το περίφημο "ιδρώτας, αίμα και δάκρυα" του Γουίνστον Τσόρτσιλ για να δείξει πώς θέλει να παίζουν οι παίκτες του, ενώ τόνισε ότι θα αλλάξει το αγωνιστικό στυλ της ομάδας

Fatih_Terim_Panathinaikos2
Fatih_Terim_Panathinaikos1


Ο Τερίμ δεν θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα μόνο για την υστεροφημία του, αλλά και επειδή θα γίνει... κατά 250.000 ευρώ πλουσιότερος. Σύμφωνα με Τούρκο δημοσιογράφο, ο 70χρονος τεχνικός, που φέρεται να υπέγραψε συμβόλαιο 18 μηνών που θα του αποφέρει 1,5 εκατομμύριο ευρώ, θα μπορούσε, δυνητικά, να πάρει ακόμα 900.000 ευρώ μόνο από τα μπόνους. 

Συγκεκριμένα: 
-Εφόσον ο Παναθηναϊκός κατακτήσει το πρωτάθλημα θα λάβει ως μπόνους 250.000 ευρώ.
-Η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου, παρεμπιπτόντως, αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στη φάση των "16", θα λάβει πριμ 100.000 ευρώ.
-Στην (πολύ μικρών πιθανοτήτων) περίπτωση που ο Παναθηναϊκός παίξει σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης θα πληρωθεί 100.000 ευρώ, αν παίξει σε τελικό 200.000 ευρώ κι αν σηκώσει ευρωπαϊκό τρόπαιο 300.000 ευρώ. 

Δεν προβλέπονται μόνο αυτές οι παροχές στο συμβόλαιο του Τερίμ, αφού διανθίζονται με νοικιασμένο σπίτι, όχημα που θα διαλέξει ο σύλλογος και έξι εισιτήρια για την Τουρκία μετ' επιστροφής.







Η ομιλία του Φατίχ Τερίμ στους παίκτες του Παναθηναϊκού 

Καλησπέρα σε όλους. Έγιναν τα πάντα πολύ γρήγορα. Πριν δύο μέρες ήρθε ο πρόεδρος και με βρήκε και σήμερα κάνω μαζί σας προπόνηση. Πολλούς από εσάς σας ξέρω, τους υπόλοιπους θα τους μάθω στην πορεία. Θέλω να ξέρετε πως αγαπάω τους παίκτες και πάντα τους προστατεύω στις τοποθετήσεις μου. Αν έχω κάτι να πω θα το κάνω μόνο ιδιωτικά. Γι' αυτό και δεν θέλω ούτε και να λέγεται τίποτα πίσω από την πλάτη μου.

Fatih_Terim_Panathinaikos4
Fatih_Terim_Panathinaikos3


Η ομάδα είναι η οικογένειά μας. Το να βγεις 2ος δεν είναι επιτυχία. Μόνο η πρώτη θέση υπάρχει. Ακόμη και στη φανέλα που θα επιλεξω θέλω να έχει το νούμερο ένα. Η ομαδα είναι χρόνια εκτός πρωταθληματος και πρέπει να ζήσουμε ξανά μεγάλες στιγμές.

Όταν θα χάνουμε θα φταίω εγώ, όταν θα νικάμε, θα το έχετε κάνει εσείς. Το πρώτο πράγμα που αλλάζει είναι ότι τις παραμονές των παιχνιδιών θα μένετε σπίτια σας με τους δικούς σας ανθρώπους. Σας εμπιστεύομαι. Το δεύτερο, πως θα παίξουμε λίγο διαφορετικά. Με άλλο στυλ. Δεν είναι κάτι που θα έρθει από το Διάστημα, θα το δουλέψουμε.

Terim_Panathinaikos_10
Terim_Panathinaikos_9
Terim_Panathinaikos_8
Terim_Panathinaikos_7
Terim_Panathinaikos_6
Terim_Panathinaikos_5


Σας ζητάω κάτι σαν μια χάρη. Να μη δείχνετε τα συναισθήματά σας όταν δεν παίζετε ή γίνεστε αλλαγή. Αυτό με ενοχλεί και με απογοητεύει. Το γραφείο μου είναι πάντα ανοιχτό για ότι σας απασχολεί. Για να γίνουμε πρωταθλητές και να ακούσουμε τη μουσική του Champions League πρέπει να τα δίνουμε όλα και να νικάμε ακόμα και όταν παίζουμε άσχημα.

Ακόμα και αν κάποια στιγμή χάσουμε θα πρέπει να έχουμε παλέψει με όλες μας τις δυνάμεις. Θέλω πολύ να δουλέψω μαζί σας. Οταν ο πρόεδρος με ρώτησε αν είμαι έτοιμος να εργαστώ για τον Παναθηναϊκό του απάντησα αμέσως "ναι" και όλα πήραν το δρόμο τους.