Όπως περίσσευαν τα χαμόγελα στην πρώτη του Φατίχ Τερίμ στον Παναθηναϊκό, έτσι και υπήρχε πλεόνασμα συγκίνησης στον αποχαιρετισμό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στους παίκτες του. Ο επί 2,5 χρόνια κόουτς των "πράσινων" φεύγει, χωρίς να είναι στο χέρι του, έχοντας αφήσει μισοτελειωμένη δουλειά, αλλά πλήρης επαίνων, καθώς ουδείς, ακόμα κι όταν υπήρχε η υποψία ότι θα γινόταν να απολυθεί, καθώς βρισκόταν υπ' ατμόν, δεν προέβη σε κάποιο ακραιφνές κατηγορητήριο. 

Ο Γιοβάνοβιτς υπήρξε γενναιόδωρος ως την ύστατη στιγμή, δηλαδή τον αποχαιρετισμό, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούσαν ότι ο Γιάννης Αλαφούζος έπρεπε να τον ανανεώσει.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είπε στους παίκτες του ότι "είστε η ομάδα μου", τους ζήτησε να συνεργάζονται με το νέο προπονητή τους με την καλή προαίρεση που είχαν απέναντί του, ενώ τους τόνισε πως στην περίπτωση που κατακτήσουν το πρωτάθλημα, εκείνος θα είναι ο πιο χαρούμενος από όλους. Ο αμυντικός του Παναθηναϊκού, Μπαρτ Σένκεφελντ, πήρε το λόγο και τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στην ομάδα τα 2,5 χρόνια που εργαζόταν σε εκείνη. 

Η ομιλία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς 

Ξέρετε πως δεν θα συνεχίσουμε μαζί. Σας ευχαριστώ πολύ για όλα, μαζί πετύχαμε πολλά και είστε η ομάδα μου. Την πρώτη χρονιά πήραμε το Κύπελλο, την δεύτερη φτάσαμε μια ανάσα από το πρωτάθλημα και φέτος επιστρέψαμε στην Ευρώπη.

Θα μπορούσαμε πέρσι να πάρουμε το πρωτάθλημα. Εύχομαι να το πάρετε φέτος το πρωτάθλημα και να ξέρετε πως θα το χαρώ πιο πολύ από όλους.

Θέλω να σας ζητήσω κάτι. Όσο καλά συνεργαζόμασταν μαζί, το ίδιο καλή να είναι η συνεργασία σας και με τον νέο προπονητή. Να τον βοηθήσετε με όλες σας τις δυνάμεις γιατί αυτό που μετρά είναι να πετύχει ο Παναθηναϊκός τους στόχους του.