Επιστροφή στις νίκες για τους Σαν Αντόνιο Σπερς επικρατώντας των Πόρτλαντ Μπλέιζερς με 105-118 με τον Βικτόρ Γουεμπανιάμα να αφήνει το στίγμα του.

Το "θαύμα" της φύσης Βικτόρ Γουεμπανιάμα "οργιάζει στο NBA

Ο ρούκι των Σπερς, Βικτόρ Γουεμπανιάμα, είναι αδιαμφισβήτητα ένα "θαύμα" της φύσης με τις αναλογίες του σώματός του να είναι εντυπωσιακές. Ξέροντας μάλιστα και "πολλά κιλά" μπάσκετ ειδικά για το ύψος του ένα είναι το μόνο σίγουρο, αν συνεχίσει υγιής θα αφήσει σίγουρα εποχή στο NBA και κατ' επέκτασην στο παγκόσμιο μπάσκετ. Οι κινήσεις του είναι "πλαστικές" και ντριπλάρει σαν πλέιμεικερ αν χρειαστεί. Όλα αυτά αναφέρονται βέβαια γιατί μόλις στη πρώτη του χρονιά στην Αμερική ξεκίνησε να γράφει ιστορία.


Εμφάνιση ρεκόρ του Γουεμπανιάμα στο Πόρτλαντ 

Στο παιχνίδι λοιπόν κόντρα στο Πόρτλαντ, ο Γουεμπανιάμα έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του NBA που πετυχαίνει 30 πόντους και κάνει 7 μπλοκ αγωνιζόμενος για λιγότερα από 30 λεπτά στην αναμέτρηση, με τον Γάλλο φόργουορντ να το πραγματοποιεί μάλιστα σε μόλις 24 λεπτά συμμετοχής! Μάλιστα δεν έμεινε εκεί ο άσος των Σαν Αντόνιο Σπερς, καθώς έγινε ο δεύτερος ρούκι ανά τα χρόνια που σ' έναν αγώνα έχει 30+ πόντους, 6+ ριμπάουντ. 6+ ασίστ και 7+ μπλοκ. Πρώτος στη λίστα είναι ο Ντέιβιντ Ρόμπινσον που το είχε πραγματοποιήσει στο μακρινό 1990. Αυτή η επίδοση συνοδεύτηκε και με νίκη για την ομάδα των Σπερς που επικράτησαν με 105-118 των Μπλέιζερς.