Εκπληκτικό παιχνίδι έγινε στο "Nuevo Los Carmenes" της Χιρόνα, με την ομώνυμη ομάδα να έχει άστρο και να νικά την Ατλέτικο Μαδρίτης 4-3 με το γκολ του Μαρτίν στο 90+1', συνεχίζοντας πεισματικά να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Η Χιρόνια πήγε να... χάσει από τον Άλβαρο Μοράτα, ο οποίος σκόραρε δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο, ένα γκολ του ακυρώθηκε, ενώ ολοκλήρωσε το χατ τρικ του σκοράροντας στο 54'. 

Η Χιρόνα είναι 10 βαθμούς πάνω από την τρίτη Ατλέτικο και την Μπαρτσελόνα, η οποία έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, το οποίο θα δώσει το βράδυ της Πέμπτης, 4 Ιανουαρίου, εκτός έδρας με την Πάλμας. Μαζί με τη Χιρόνα, στην κορυφή, είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, που νίκησε δύσκολα, 1-0, μια ομάδα που πραγματικά την δυσκολεύει, δηλαδή τη Μαγιόρκα, με το γκολ του αμυντικού Αντόνιο Ρούντιγκερ στο 78'. 

Η Θέλτα χρειάστηκε ένα μίνι θαύμα για να ανέβει πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, με τη νίκη της επί της έβδομης Μπέτις, 2-1, χάρη σε γκολ στο 90+6'. Σε ό,τι αφορά τη Γρανάδα, παραμένει μεν προτελευταία με 11 βαθμούς, αλλά πήρε ανάσα, αφού νίκησε 2-0 την τρίτη από το τέλος Κάντιθ, η οποία έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 54', και μείωσε τη διαφορά στους 4 βαθμούς. 

Τα αποτελέσματα (19η αγωνιστική): Χιρόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης 4-3 (2' Φερνάντες, 26' Σάβιο, 39' Μπλιντ, 90+1' Μαρτίν-14', 44' 54' Μοράτα), Ρεάλ Μαδρίτης-Μαγιόρκα 1-0 (78' Ρούντιγκερ), Θέλτα-Μπέτις 2-1 (16' πεν. Άσπας, 90+6' Σβέντμπεργκ-6' Ρούιμπαλ), Γρανάδα-Κάντιθ 2-0 (22' Ουζούνι, 70' Μαρτίνεθ). 

Coppa Italia: Χαμογέλασαν Αταλάντα και Ρόμα

Την πρώτη πολύ σημαντική αναμέτρηση έδωσε η φάση των προημιτελικών στο Coppa Italia, με τη Λάτσιο να παίζει απέναντι στη Ρόμα, στο ντέρμπι της "αιώνιας πόλης". Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο τα χρειάστηκε απέναντι στην ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Ιταλίας Κρεμονέζε, η οποία προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο, με τον Τσατζούτ στο 37', και κράτησε το προβάδισμά της έως το 77', όταν η Ρόμα ισοφάρισε με τον Ρομέλου Λουκάκου. 

Στο 85', ο Πάουλο Ντιμπάλα, αλλαγή στο ματς από το ημίχρονο, πέτυχε το γκολ της νίκης με εκτέλεση πέναλτι. 

Η Μίλαν, από τη μεριά της, θα παίξει με την Αταλάντα στα προημιτελικά, καθώς οι "μπεργκαμάσκι" νίκησαν 3-1 τη Σασουόλο στο "Gewiss Stadium". Ο Ντε Κεταλέρε πέτυχε δύο γκολ, στο 24' και το 63', ο Μίραντσουκ πέτυχε το τρίτο στο 71', ενώ η Σασουόλο μείωσε στο 90+5' με τον Ντανιέλ Μπολόκα.